Италия трепери за мондиала

Италия трепери за световното първенство. След 0:3 от Испания „скуадрата“ има само теоретични шансове за директно класиране. А тимът за последно е пропуснал мондиал през 1958 година. Според сегашния регламент на ФИФА деветте първи в Европа се класират за мондиала, а най-добрите осем второ играят бараж. Най-слабият отпада.

С доминантна игра и фантастични голове на Иско испанците спряха серията от 56 квалификационни мача на Италия без загуба. За последно „адзурите“ паднаха през 2006-а от Франция с 1:3. „Ла Фурия“ пък затвърди още по-впечатляваща серия. Испанците не са губили в световна или европейска квалификация от далечната 1993-а. Броят мачове е 59, а последното поражение бе от Дания с 0:1.

Италианският нападател Андреа Белоти се оплака, че насекомо го е ухапало през нощта и затова играл с посинено око на „Сантяго Бернабеу“.

Скандал се разрази в Израел. Капитанът Еран Захави демонстративно хвърли лентата заради освиркванията на публиката, дошли заради домакинското 0:1 от Македония. Захави е отстранен за гостуването на Италия.

Проливен дъжд провали двубоя Хърватия – Косово. От УЕФА признаха, че са направили грешка да пуснат да се играят първите 25 минути. Над Загреб се изсипа тропически дъжд. Все още не е ясно кога ще бъде насрочена нова дата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят