И арменският поп в Пловдив се включи в кампанията "Топъл обяд"

Духовният водач на Арменската апостолическа църква "Сурп Кеворк" в Пловдив Храч Мурадян се включи на 13 януари (петък) в инициативата "Топъл обяд", като благослови храната и после участва в раздаването й на бедни и гладни жители на града под тепетата. Стартиралата преди 3 години благотворителна акция, която е подкрепена от редица известни личности у нас и по света, бе подновена навръх Йордановден от Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на свети Йоан.

"Винаги подкрепям благородните жестове като този, защото в Библията е казано, че с помощта към бедните на практика изпълняваме своя дълг към Бога, не като му даваме десятък, а като съпричастност за страдащите и нуждаещите си", заяви арменският поп отец Храч Мурадян.

Председателят на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на свети Йоан д-р Невен Енчев пък обяви, че на последното заседание на управителния съвет на хуманитарната организация е бил одобрен идейния проект на най-новия храм в Пловдивска област - църквата "Свети Йоан Кръстител" в село Белащица. "Тя прилича на храма на цар Соломон в йерусалим", коментира отец Храч Мурадян, след като се запозна с идейния проект. Визията на бъдещия храм в Белащица ще бъде подложена на обществено обсъждане от жителите на селото и от Община "Родопи", на чиято територия се намира, тъй като сградата ще е знакова за региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони