И атлети от Бахамите идват на маратон Варна

И атлети от Бахами, Австралия и САЩ са заявили участие за маратон Варна в неделя. Стартиращите атлети ще са от 40 държави, като по традиция ще бягат и традиционно силните в дългите бягания представители на Африка. У нас идват още Мария Трошич, победителка от надпреварата в Хърватия, както и рекордьорката на Македония Адриана Попарсова, която обаче ще стартира на полумаратона.

Най-младият състезател е 9-годишната румънка Елена Денебола. Тя ще бяга на 10 км. А най-възрастният е 72-годишният Иван Димитров, заявен за същата дистанция. Българското участие ще бъде определено в следващите дни.

Стартът е в 9,30 часа от площад „Независимост“ пред Операта.

Надпреварата е част от веригата „Бягането като начин на живот“. Хиляди се очаква да се включат в най-масовата дистанция 2 км, която тази година е част от инициативата „Световен ден на предизвикателството“. А записванията са непосредствено до самия старт. Дистанциите още са 10,5 км, 21 км и 42,195 км. Наградният фонд е 49 000 лева, като победителите на класическата дистанция при мъжете и жените ще получат по 8 000 лв. предвиден е и бонус от 20 000 лв. за най-добро представяне в трите състезания от веригата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт