И Багдатис ще играе в София

Маркос Багдатис

И кипърската звезда Маркос Багдатис заяви участие за турнира „Гаранти кози София оупън“ в „Арена Армеец“ (5-12 февруари). Ексцентричният тенисист е достигал до осмо място в света, в момента е 36-и. В актива си Багдатис има 4 титли и общо 13 финала. Кипърецът и друг път е идвал в България, но е играл за родината си за купата „Дейвис“ в Пловдив. Приятелство свързва Багдатист и първата ни ракета Григор Димитров. Често двамата се пускат и на двойки.

Освен кипърецът още 10 играчи от топ 50 за заявили участие. Най-високопоставен е австриецът Доминик Тийм (№8), следват Давид Гофен (Белгия, №11), настоящият шампион Роберто Баутиста Агут (Испания, 14), Григор Димитров (№17), както и финалистът Виктор Троицки (Сърбия, №29). В надпреварата ще се включат и двама левичари - Жил Мюлер (Люксембург, №34) и словакът Мартин Клижан (№35).

“Турнирът ни е наистина от световна класа и зрителите ще се радват на страхотен тенис през цялата седмица”, заяви директорът Пол Макнами.

Все още организаторите не са обявили тримата играчи, които ще получат „уайл кард“.

Наградният фонд е 453 000 евро. Най-евтините билети за надпреварата започват от 10 лв., като деца и пенсионери ползват 50 процента отстъпка за първите пет дни, а за останалите три - 25 процента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт