И видео технологиите не са безгрешни

Дори и видео повторенията са безсилни при вземането на важни решение в големи мачове. Това си пролича ясно по време на приятелския двубоя между Франция и Англия в Париж. В 48-ата минута главният съдия Давиде Маса от Италия показа директен червен картон на бранителя на домакините Рафаел Варан за нарушение в наказателното поле срещу Деле Али.

Опитният арбитър трябваше да вземе тежкото решение след допитване до негов асистент, изгледал повторението на ситуацията извън стадиона. Дори и след санкцията останаха съмнения за обективността около положението.

„И с видео анализ, не можеш да взимаш правилно решение във всяка ситуация – обяви след двубоя селекционерът на „петлите“ Дидие Дешан. - Винаги ще има елемент на индивидуална преценка. В случая това бе катастрофален сценарий за нас, защото останахме с 10 футболисти.“

Решението предизвика полемики дори в телевизионното студио на Острова, където на коренно противоположни мнения бяха бившите играчи на „Арсенал“ Лий Диксън и Иън Райт.

„Ако трябва да съм честен, Варан нямаше съприкосновение с Али“, обяви Райт, а Диксън бе на мнение, че отсъждането е напълно справедливо.

Двубоят ще се запомни и с приятелското настроение по трибуните. Феновете на двата отбора, които по традиция не се обичат, сега бяха сплотени от тероризма.

Привържениците на домакините дори пригласяха при изпълнението на химна на Англия „Бог да пази кралицата“.

В ложата пък президентът на Франция Еманюел Макрон изгледа мача в компанията на британския премиер Тереза Мей.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят