И ВМРО против оставката на министър Нанков

Като председател на Комисията по регионална политика смятам, че отстраняването на министър Нанков ще доведе до сериозна вреда. Това каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов пред журналисти в парламента.

„Ние от ВМРО изразихме позиция. Смятаме тези оставки за прибързани преди да са ясни причините за съответната злополука", каза Веселинов по отношение на тройната оставка в кабинета на министрите Нанков, Московски и Радев заради инцидента край Своге.

"Това, което мога да кажа като председател на Комисията по регионална политика е, че отстраняването на министър Нанков би нанесло сериозна вреда на въвеждането на тол системата, от която чакаме милиарди и реализацията на водния цикъл. Доста скептичен съм, че тази оставка ще помогне за каквото и да е и ще реши, какъвто и да е проблем“, заяви Веселинов.

Той поясни, че ВМРО ще изговорят доводите си пред коалиционните си партньори и след това ще решат какво поведение ще имат в зала. „Смятаме, че този подход на подаване на оставки е погрешен“ , заяви той.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви днес, че има сериозна  подкрепата за министър Нанков  и че "спонтанно повече от половината от кметовете са застанали в негова подкрепа".

След това в НС Цветанов уточни, че ако бъдат внесени от премиера, ГЕРБ ще гласува за оставките на тримата министри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика