И волейболът срещу Закона за хазарта

Българската федерация по волейбол (БФВ) се присъедини към позицията на БФС и водещите футболните клубове, които се противопоставиха на намеренията за промени в Закона за хазарта. Най-успешният отборен спорт у нас публикува отворено писмо, адресирано до министър председателя Бойко Борисов, вицепремиерите Томислав Дончев и Валери Симеонов, министъра на спорта Красен Кралев и председателите на парламентарни комисии – Менда Стоянова (бюджет и финанси), Вежди Рашидов (култура и медии), Петър Кънев (икономическа политика и туризъм), Данаил Кирилов (правни въпроси) и Хасан Адемов (труд, социална и демографска политика).

“Промените биха имали пряко неблагоприятно въздействие върху българския спорт и в частност българския волейбол, заради което считаме, че няма причини да се приемат – гласи част от писмото. - Лотариите подпомагат волейболни състезания от ранга на световно и европейско първенство, реализирането на които не е възможно да се осигури само със средствата, предоставени от държавния бюджет.“

В началото на годината БФВ сключи спонсорски договор с Националната лотария за спортно събитие №1 у нас за годината – световното по волейбол. През септември България е домакин на мондиала за мъже съвместно с Италия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт