И Враца си има пикаещо момченце (снимки)

Бялата статуя напомня за Манекен Пис - символът на Брюксел

И Враца се сдоби с бяла статуя на пикаещо момченце. Тя много напомня за Манекен Пис – символът на Брюксел. Поставена е в Парка „Руски“ точно срещу паметника на Васил Кънчов. В рамките на строително-монтажните работи е поставена и реплика на статуята, която е била в парка, преди повече от 20 години.

От началото на месец септември започна реконструкцията на парк „Руски“, като осигурените средства от бюджета са над 35 000 лв., съобщават от Община Враца. Към момента е изградено водно огледало, с каскада и фонтан. Предстои монтирането на чешма, както и обновяване на алеите и зелените площи в района, уточняват още Общината.

Кметът Калин Каменов коментира, че съвсем скоро паркът ще има коренно различна визия. „С осигурените средства от бюджета започнахме реконструкцията на целия район около площад „Руски“ и възстановихме статуята, която се намираше в парка преди десетилетия. Подготвяме проекти за обновяване на съществуващите паркови пространства, както и изграждането на нови зони за отдих“ – заяви Каменов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони