И в Пловдивско удължиха грипната ваканция

Грипната ваканция в Пловдив ще бъде удължена. Всички училища в Пловдивска област ще останат затворени през цялата друга седмица.

По думите на директора Регионалната здравна инспекция д-р Ваня Танчева - Манчева нивото на заболеваемост се задържа с тенденция към увеличаване, предаде Радио Пловдив. Тя се въздържа от конкретни числа за броя на болните, защото много от хората не са регистрирани като такива. Остават си вкъщи, ако са работещи или пък, ако са по- възрастни дори не посещават личния лекар.

Д- р Манчева изрази безпокойство от усложненията, които следват грипа. Показателно е, че в много от пневмологичните отделения на МБАЛ "Свети Георги", в МБАЛ "Пловдив", а и в частните болници са разкрити допълнителни легла.

При това положение няма начин да не се удължи ваканцията на децата. Д-р Манчева препоръча родителите стриктно да следят по време на ваканцията те да не излизат и да не се събират на големи групи.

Кметът Иван Тотев обяви, че 04 февруари ще бъде неучебен ден. Той каза преди седмица, че дава един ден допълнително към междусрочната ваканция, определена за 05 февруари. Засега в РУО все още няма постъпила официална заповед от кмета за обявяването на 04 февруари за неучебен. Ако това се случи пловдивските ученици ще трябва да са в клас на 06 февруари, ако обаче такава заповед не постъпи в РУО, всички трябва да са на училище още на 04 февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони