И в Ямбол протестират срещу преселниците

Пореден протест в Ямбол срещу изграждането на бежански център в елховското село Бояново. Според официалната информация, центърът ще е от затворен тип и в него временно ще бъдат настанявани не повече от 300 мигранти, съобщи БНР.

Защо ямболци не искат мигрантски център в Бояново?

"Не ни трябват на нас. Откъдето идват, там да си отиват. Дори по смисъла на закона, тези хора не са бежанци. Те идват от Афганистан и са млади мъже, които са с неясни помисли", обясниха протестиращи.

След масовия протест в елховското село Бояново, където на мястото на бивше поделение ще се разкрие бежански лагер, протестът тази вечер е в Ямбол, съобщи Красимира Колева, един от организаторите. Предвижда се той да продължи от 18 до 21 часа, като факелното шествие ще премине по централните улици и ще спре пред сградата на община Ямбол.

Уверенията, че бежанският център в Бояново ще е от закрит тип с капацитет до 330 мигранти и ще се използва само в екстремни ситуации, не намали недоволството. Протестиращите продължават да настояват на територията на областта да не се изражда втори бежански лагер, още повече, че в Елхово вече има мигрантски център.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България