И Индия купи турския сериал "Свободен дух"

Наскоро световна филмова агенция събра звездния турски актьор Джан Яман и телевизионната индустрия на международно изложение в Кан.На събитието присъстваха над 200 изявени представители на бранша от 40 страни.Преди коктейла Джан Яман,към когото участниците проявиха голям интерес, даде интервю на английски и италиански език на водещи световни телевизии,като испанският телевизионен канал Mediaset излъчи на живо разговор с новия турски секссимвол.

Миналия месец Джан Яман,който е главен герой в сериалите "Свободен дух"/"Ранна птица" и "Горчиво и сладко"/ "Пълнолуние",беше избран за най-добър телевизионен актьор на фестивала TV News, който се проведе в САЩ.

Сериалът "Сладко и горчиво",в който главните роли бяха изиграни от Джан Яман и Йозге Гюрел е продаден на 36 страни, а "Свободен дух" в момента е с тенденция да го надмине по разпространение в чужбина. След излъчване на поредицата в Испания, Литва, Хърватия, Албания, Израел, Украйна, Ирак и България, наскоро той бе купен от Гърция, Полша,Чехия и дори от Индия - известна производителка на сапунени телевизионни ленти. И

двете поредици бележат високи рейтинги

в чужбина,особено в европейските страни.

"След края на поредицата "Свободен дух" участвам в различни събития и топло посрещан в страните,в които бях поканен. Фестивалът в Кан е много важен за нашата телевизионно-филмова индустрия - споделя Джан Яман. - По време на престоя си там дадох интервюта за повече от 10 чужди телевизии. Една от приятните изненади, която забелязах е, че нашите медийни приятели внимателно наблюдават работата ми, въпреки че "Свободен дух" все още не е излъчван в някои страни. Беше много приятно, че те показаха толкова голям интерес и любов към мен.Очевидно е,че проектите, в които участвам, се продават в много страни и получават такъв интерес към телевизионните канали, по които се излъчват,че ми дават силна мотивация за участие в следващи проекти."

След пътуването си в Кан, Джан Яман даде интервюта и за много турски медии. От тях стана ясно, че в момента

актьорът има над 5 милиона последователи

в Instagram."Щяха да са много повече, ако не блокирах тези, които ме обиждат или правят неприлични предложения", признава Джан Яман.

Наскоро небивал интерес привлече негова снимка, направена в Италия - на терасата на хотел "Napoli", на която е гол до кръста. Тя обаче била докладвана като спам и премахната от социалната мрежа. "Не аз я изтрих, това е много красива снимка,точно като пощенска картичка.Разбрах причината, защо е махната. Обадих се на приятел, който се занимава с тези въпроси. От около 250 души са я докладвали като спам, като еротична и дори порнография... И Инстаграмът я премахнал, въпреки че докато стояла е имала над милион харесвания, и над 37 хиляди коментара", обяснява Джан в едно от интервютата си пред турските медии.

"Много ми е интересно, какви са били оплакванията от тази снимка. Очевидно някои мъже са се подразнили от интереса към кадъра или ревнуват, че техните приятелки ме харесват. Покрай тази история за първи път разбрах, че Instagram премахва снимки", оплаква се актьорът.

Тъй като през идващия януари Джан Яман трябва да отбие военна служба, част от която ще откупи и ще си уволни през март, в момента той чете сценарий за пореден телевизионен сериал. "Очертава се нов проект с мое участие,който обсъждаме с продуцента Фарук Тургут,но не мога да дам повече подробности.Но след армията,около март, мислим да направим добър проект.Ще вляза в друга роля,съвсем различна от тези, които съм играл. Най- вероятно това няма да е романтична комедия. Вече с продуцента Фарук Тургут заснехме най-добрата романтична комедия и това е "Свободен дух".Но и в новия проект любовта отново ще бъде на преден план",издава Джан Яман, но категорично отказва да отговаря на въпроси, свързани с личния му живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали