И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Холмар Ейолфсон изигра първия си мач като титуляр за „Левски“ след 319 дни пауза. Емоционалното завръщане на бранителя в стартовите единадесет дойде срещу „Черно море“ - отборът, срещу който исландецът скъса менискус и връзки на дясното коляно в мач през 2018 г. Добрата новина за „сините“ бе допълнена и от безапелационния успех с 3:0 срещу традиоционно неудобния съперник от Варна. Иначе скандинавецът вече се завърна в игра за столичния гранд по-рано през кампанията, но и в трите случая влизаше като резерва в самия край на мачовете. Сега срещу „моряците“ се наложи Ейолсфон на пожар да сменя Нуно Рейш. Португалецът почувства неразположение в областта зад коляното по време на загрявката. Бившият футболист на „Панатинайкос“ опитал да притъпи болката с обезболяваща инжекция, но и това не дало резултат.

След двубоя Петър Хубчев, наставникът на столичния гранд, изрази своето задоволство от показаната спортна агресия срещу съперника.

„По-голяма част от работата свършихме през първото полувреме, след това изиграхме умно мача – обясни опитният специалист. - Най-голямата ми радост идва от тази агресия, която показахме не само до третия гол, но и през целия мач.“

А Хубчев похвали нападателя Найджъл Робърта, но не заради гола му в четвърти пореден мач: „От позицията на централен нападател той свърши страшно много „черна“ работа, както се казва на футболен жаргон. Пресира по уникален начин. Разбира се, че за всеки нападател головете са укрешението на труда. Мен обаче не ме интересува кой бележи“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ