И „Криля Советов“ иска Божинов

Валери Божинов отново е апетитна хапка за чуждестранни клубове. Нападателят потвърди, че получил обаждане от „Лариса“, но е отклонил офертата на елитния гръцки тим. Далеч по-вероятно обаче е звездата на „Ботев“ (Враца) да поеме към Русия. Фаворит за подписа на бившия национал е „Криля Советов“. Тимът от местната Висша лига иска 32-годишния таран още от зимата. За трансфера ще съдейства мениджъра Мирчо Димитров, чийто силни позиции в бившите съветски републики са доказани. Божинов и Димитров са били забелязани да разговарят във Вършец. Двамата вече са разисквали условията по евентуалното преминаване на играча в тима от Самара.

В момента „Криля Советов“ заема предпоследното 15-то място в елита и вече работи по селекцията, за да се спаси от изпадане. Треньор на отбора е Миодраг Божович, който работи и в „Цървена звезда“, по времето когато в Сърбия игра и Валери, но за „Партизан“.

В тима от Самара има българска следа – през 2011 година Виктор Генев и Димитър Макриев бяха част от отбора. По същото време „Славия“ продаде на клуба и стража Райс М`Боли, който по-късно се завърна у нас с екипа на ЦСКА.

Солидното представяне на Божинов в Първа лига възроди кариерата му и го направи отново актуална тема сред чуждите мениджъри. Нападателят се завърна през септември в България и вече има 7 гола в 9 мача. Ситуацията около него следят още няколко отбора, някои от които извън Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ