И Мъри разчисти пътя на Григор

Младокът Данийл Медведев взе реванш от Григор Димитров за загубата си по-рано пре-годината. В среща от третия кръг на турнира във Вашингтон Руската мечка измъкна 4:6, 2:6 след 63 минути игра. Така балансът помежду им вече е 1:1 победи. В четвъртфиналите 21-годишният талант ще спори с Александър Зверев (Германия).

Същевременно лидерът в световната ранглиста Анди Мъри (Великобритания) се отказа от турнира „Мастърс“ в Канада, който стартира следващата седмица. Така Григор ще почива в първия кръг, а във втория ще изтегли по-благоприятен жребия. Шотландецът е третият тенисист от топ 10, който отказа участие заради травма. Преди това се оттеглиха и хърватинът Марин Чилич и Стан Вавринка (Швейцария).

Същевременно Международната федерация по тенис отхвърли предложението мачовете за купа „Дейвис“ и „Фед къп“ да се играят в два от три сета. Така двубоите остават в три от пет части. На годишната среща във Виетнам за промяната гласуваха 63,54 процента от делегатите. А за наприемане на подобно решение е нужно мнозинство от 2/3 от гласовете или 66,66 процента.

„Разочаровани сме, защото Бордът се надяваше промените да осигурят дългосрочно бъдеще на тези исторически състезания“, обяви президентът Дейвид Хагърти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт