И националите обидени на сестрите Стоеви

И националите ни по бадминтон обявиха, че са обидени на сестрите Стоеви. Преди ден Габриела и Стефани декларираха, че повече няма да се състезават за България, заради финансови проблеми с федерацията. А от страницата си във фейсбук нарекоха състезателите от представителния ни отбор „туристи“.

„Да, те са лицето на нашия спорт, но не трябва да забравят откъде са тръгнали – каза най-успешната ни състезателка Петя Неделчева, която сега е главен треньор на националите. - Когато нямаха спаринг партньори всички тези момчета и момичета им помагаха. Завладяла ги е звездоманията. Бадминтонът в България не започва и не свършва със сестрите Стоеви. С една дума: неблагодарност.“

Мениджърът Джема Зечири допълни, че когато първата ни ракета Линда Зечири е трябвало да загрява на големи първенства, сестрите категорично са отказали да й партнират. Единствено Стоеви пътували с физиотерапевт, който обаче е бил спиран от треньора на шампионките Михаил Попов да работи с другите състезатели в отбора.

Президентът Володя Златев обяви, че сестрите са финансирани повече от всеки друг спортист. Днес управата на федерацията ще решава казуса, а Спортното министерство е назначило финансова проверка.

Според различни индикации сестрите Стоеви вероятно ще сменят България за Франция. Но ще имат право да се състезават за друга държава след 2 години, когато приключи олимпиадата Токио 2020.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт