И Разград в грипна епидемия

Тридневна ваканция за учениците другата седмица

Област Разград е в грипна епидемия, обявиха от Регионалната здравна инспекция, а от понеделник за три дни се разпускат и учениците. Мярката е заради повишената заболяемост, която за областния град е 115 на 10 000 души, но в другите общини нивото на заболелите било по-високо.

В същото време над 30% от учениците са отсъствали от занятия в края на тази седмица и Регионалното оперативно бюро е взело в петък решение за обявяване на епидемия.

Въвеждат се ограничения за масови мероприятия и събирания на деца и младежи, особено в затворени помещения, преустановяват се профилактични прегледи, планови консултации на бременни и малки деца, свижданията в болници.

По време на епидемия медицинското обслужване, на болни от остри респираторни заболявания и грип, да се извършва главно по домовете, а по-леките случаи да се изолират и лекуват в домашни условия. Това е посочено сред мерките за ограничаване разпространението на грипа.

Детските градини не преустановяват работата си, но се засилва контролът за недопускане на болни деца, както и хора от персонала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България