И Роналдо лъсна с укриване на данъци

Данъчните власти в Испания крият от една година започнатото разследване срещу звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, разкри „El Mundo“.

Разследването е започнато на 3 декември 2015 година, като съмненията са за невярна информация в подадените данъчни декларации през 2011, 2012 и 2013 година. Смята се, че португалският футболист е укрил данъци за над 150 милиона евро

Според информацията от разследването, допреди 2 години Роналдо е ползвал офшорна фирма, регистрирана в Карибите, за да крие приходите си от рекламни договори с цел избягване на данъци.

Малко преди да изтекат данъчните привилегии на Роналдо в края на 2014 г., той продава своите рекламни права до 2020 г. на две офшорки на Британските Вирджински острови, а сумата от 75 млн. евро отива в частна швейцарска банка. Цялата финансова операция се осъществява данъчно през 2014 - последната година, в която Роналдо може да ползва привилегиите.

Роналдо използва сложна схема, за да канализира доходите относно имиджовите си права. От 2009 г. нападателят на Реал Мадрид използва компанията Tollin Associates, която е компания фантом от Вирджинските острови, за да се предпази 74,8 милиона евро от приходите си. Вирджинските острови са известни като „данъчен рай“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена