И Тийм се добра до финал на Шлема

Доминик Тийм записа имено си в елитния клуб на тенисистите, които са достигали до финал на турнир от Големия шлем. 24-годишният австриец го направи след трисетова победа над сензацията на „Ролан Гарос“ Марко Чекинато (Италия) – 7:5, 7:6 (10), 6:1. Така той сложи край на приказката на 79-ия в света, който в предишния кръг изхвърли от турнира Новак Джокович (Сърбия).

Въпреки че успя да затвори мача само за 2:17 часа, Тийм изобщо не стигна лесно до успеха. Първите два сета бяха изключително оспорвани и равностойни, като австриецът измъкна едната с пробив в 11-ия гейм, а във втората спечели драматичен тайбрек, в който преди това изпусна четири сетбола, а съперникът му на три пъти не успя да изравни резултата.

Негативния развой на мача явно повлия на 25-годишния италианец, който почти не оказа съпротива в третия сет. За по-малко от 20 минути Тийм поведе с 5:0, а Чекинато имаше сили само за почетен гейм. Така Доминик стана вторият австриец на финал на турнир от Големия шлем след Томас Мустер през 1995-а (също на „Ролан Гарос“). Той е и най-младият финалист в Париж след Рафаел Надал (Испания) през 2010-а.

Късно снощи пък завърши вторият полуфинал, в който Матадора игра с Хуан Мартин дел Потро (Аржентина). Днес пък е битката за титлата при дамите между търсещата първа титла от Големия шлем Симона Халеп (Румъния) и шампионката от Ю ЕС Оупън Слоун Стивънс (САЩ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт