И 7 евродепутати да имаме, без ПЕС не можем да постигаме победи

Много от битките, които водим като делегация на българските социалисти в Европейския парламент, нямаше да приключат с победа, ако зад нас не беше групата на "Социалистите и демократите". Това заяви от трибуната на Конгреса на БСП президентът на ПЕС Сергей Станишев. И даде да се разбере, че като част от семейството на европейските социалисти БСП трябва да води политика на непротивопоставяне с парламентарната група на червените в Европарламента или с ПЕС. Той обърна внимание, че дори и БСП да има 6 или 7 евродепутати, то сами Брюксел те няма да имат влиянието и да реализират политики.

"Имаме реалните шансове да сме първа политическа сила на европейските избори, другарки и другари. ГЕРБ са истински притеснени", каза Сергей Станишев. В началото на отчета на работата на българските евродепутати от БСП, Станишев благодари на делегатите от Конгреса за номинацията му за нов мандат за президент на ПЕС. И припомни, че един от основните опоненти на левите партии на предстоящите европейски избори трябва да бъдат националистическите формации, десните политики на неравенство и популизма.

ПЕС има приет манифест за европейските избори, който се нарича "Нов социален договор за Европа", отбеляза още президентът на европейските социалисти.

Част от делегатите на форума слушаха речта на Станишев на огромни плазми, които бяха разположени във фоайето на зала 3 на НДК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България