И Vogue препоръча на читателите си да посетят Пловдив

И прочутото модно списание Vogue препоръча на своите читатели да посетят Пловдив, като включи града под тепетата в престижна компания на още 9 дестинации в Европа.

Онлайн изданието на  Vogue публикува материал под заглавие 10 Under the Radar City Escapes („10-те града извън радара, където да избягате”, като предложенията на автора Джош Лий са насочени към туристите, които искат да посетят нещо различно от тривиалните топ-дестинации като Айфеловата кула в Париж или Венеция.

Изданието започва предложенията си с Орхус (Дания) и с обяснението, че това са едни от най-добрите дестинации "извън радара" в Европа, за които читателите им може и да не знаят много, но със сигурност ще искат да посетят.

В списъка с препоръчани градове на Стария континент освен Орхус (Дания) влизат още Лисабон (Португалия), Мюнхен (Германия), Осло (Норвегия), Единбург (Шотландия), Солун (Гърция), Болоня (Италия), Любляна (Словения), Пловдив (България) и Севиля (Испания).

Описанието на Пловдив започва с това, че е град, основан преди 8000 години и е най-старият жив град в Европа. „Също като Рим Пловдив не само има тепета, но впечатлява и с романтичен чар своите посетители”, пише „Vogue”. В краткото описание са споменати Античният театър, възрожденските къщи от 19-ти век, обновеният артистичен квартал „Капана”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм