Йозил и Санчес - на мушката

Valencia's British coach Gary Neville looks-on during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) football match Valencia CF vs FC Barcelona at Mestalla stadium in Valencia on February 10, 2016. / AFP / JAIME REINA

Месут Йозил и Абексис Санчес – двете най-скъпоплатени звезди в „Арсенал“, са на мушката. Загубата с 0:4 и най-вече играта на „Анфийлд“ срещу „Ливърпул“ отприщи „народният“ гняв. Йозил се извини във фейсбук с думите: „Плюйте ни! Критикувайте ни! Смачкайте ни! Заслужихме го!“ И донякъде омекоти удара върху себе си.

Санчес пък се държа повече от провокативно. Първо се направи, че плаче при смяната си в 62-ата минута. След това телевизионните камери го засякоха как се смее на резервната скамейка, опитвайки неуспешно да скрие усмивката с ръка. Чилиецът изигра първи официален мач от финала за Купата на конфедерациите, загубен от Германия с 0:1 в Санкт Петербург.

треньорът Арсен Венгер отново чу гневни освирквания от феновете по свой адрес. „Ако някой не харесва, че съм тук, съжалявам за него“, дразнещо отвърна французинът.

В „Арсенал“ турболенцията е на ниво. Преди началото на сезона нежеланият Венгер подписа за още 2 години. Алексис Санчес флиртуваше ту с „Байерн“, ту с „Пари Сен Жермен“, ту с „Манчестър Сити“. Накрая поиска 400 000 евро нето седмична заплата и „Арсенал“ не е готов да я даде.

Гари Невил, легенда на „Манчестър Юнайтед“ и бивш помощник-треньор в националния тим, изригна в телевизионно студио: „Ако бях шеф в „Арсенал“, щях да продам всички футболисти!“

Още по-тежката присъда направи партньорът му пред камерите Тиери Анри, легенда на „Арсенал“. „Искаше ми се да избягам от стадиона от срам – каза французинът. - Очаквах да се случи нещо подобно, но не чак в такива размери. Като фен се опитвам да намеря нещо позитивно. За какво Санчес да остава, ако ще играе така? На футболисти в „Арсенал“ им е готино да си живеят добре.“

Срамно е това, което направихме“, ядосваше се вратарят Петер Чех, който твърде рядко през живота си е получавал по четири гола в един мач.

А докато „Ливърпул“ празнува впечатляващата победа, Фелипе Коутиньо явно ще остане на „Анфийлд“. Само че бразилецът е поставил едно условие – следващото лято да му разрешат да отиде в „Ливърпул“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят