Йорданка Фандъкова: Тече засилена кампания по премахването на опасни дървета, подавайте сигнали

В София тече засилена кампания по премахването на опасни дървета. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по БНТ във връзка с последния инцидент, при който клон от дърво падна и уби на място човек. Тя призова гражданите да подават сигнали.

„Тежкият инцидент вчера стана на частен терен, за съжаление в последните дни има случаи, в които падат и здрави дървета. Ежегодно се извършва почистване на сухи и опасни дървета и клони. Тече засилена кампания по почистване. Вчера голяма част от медиите отразиха работата на дирекция „Зелени системи“ в това отношение“, коментира Фандъкова

„Дърветата имат своя живот, климатичните промени също се отразяват, Търся мнението на най-добрите специалисти, за да поддържаме жива и в добро състояние зелената система. Когато трябва да се отстрани дърво, особено, когато е видимо здраво, това предизвиква много дискусии и трябва да се действа внимателно“, добави кметът.

Йорданка Фандъкова увери, че поддържането на зелените системи се прави съгласно всички изисквания. Прочистват се опасните дървета и сухи колони. "В края на септември и октомври започваме засаждане на нови дървета“, добави тя.

Фандъкова каза, че в София има стотици хиляди дървета, но най-опасни са тези по улиците, булевардите, покрай училищата и детски градини. Тече процедура за избор на изпълнител за обследване на здравите дървета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България