Йорданка Фандъкова: Близо 6 млн. лв. са отделени през последната година за ремонти и нова апаратура в общинските лечебни заведения

Столичният кмет Йорданка Фандъкова днес разгледа основно ремонтираното отделение по физиотерапия и рехабилитация в общинската Втора МБАЛ. Това написа зам.-кметът на София Дончо Барбалов във Фейсбук.

"За обновяването на помещенията през м.г. бяха отпуснати 86 000 лв. с решение на Столичния общински съвет. С други 185 хил. лв. беше ремонтиран 1,5 дка двор и входът за линейките на болницата. 40 000 лв. собствени средства е вложила общинската болница в основния ремонт на белодробното отделение, в което се премести диспансерът по фтизиатрия при сливането му с 2 МБАЛ. За закупуване на нова медицинска апаратура са отпуснати 267 000 лв., за което директорът на Втора МБАЛ доц. Стефан Узунов и неговият екип благодариха на Столична община.

Кметът напомни, че близо 6 млн. лв. са отделени през последната година за ремонти и нова апаратура в общинските лечебни заведения. Всяка година СО отделя между 8 и 10 млн. лв. за дофинансиране на дейностите в общинските болници, които не се покриват от Здравната каса. През т.г. само за тази цел са предвидени 10 млн. лв. от бюджета на София", допълни още Барбалов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България