Йорданка Фандъкова днес провери работата по ремонта на ул. „Каменоделска“

Снимка: Фейсбук

Кметът на София Йорданка Фандъкова днес провери работата по ремонта на ул. „Каменоделска“. На проверката присъства и кметът на район Сердика Тодор Кръстев. Това написа зам.-кметът на София Дончо Барбалов във Фейсбук.

"Обектът е на стойност 8,2 млн. лв. с ДДС по Оперативна програма "Региони в растеж". До сега са положени 1735 метра нов релсов път, изградена е дренажна система за отводняване на релсовия път и 2610 кв. м тротоарни настилки с тактилни ленти за незрящи хора, положена е асфалтобетонова настилка за тежко движение, сменени са над 450 м водопроводи; монтирани са 41 нови стълбове за контактна мрежа.

В момента се извършват строителни работи по източната част от участъка между ул. "Първа българска армия" и ул. "Малашевска", по ул. "Първа българска армия и след кръстовището с ул. "Грънчарска". Предстои работа в участъците от кръстовището с ул. "Грънчарска" до ул. "К. Стоилов", Сточна гара и в травмайното ухо Малашевци.

Предвижда се обектът да бъде завършен към края на септември. Графикът е изместен заради ремонт на жп надлеза на "Изида", който се изпълнява от НКЖИ .

Докато траят строително-ремонтните дейности в района, трамваите не се движат по "Каменоделска", а е осигурен автобусен превоз.

По план по дължината на трамвайния участък ще бъдат монтирани 7 спиркови навеса. Тяхното финансиране ще е осигурено от Столична община", пише още Барбалов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България