Йорданка Фандъкова: Искам да спра презастрояването в столицата

Искам да спра презастрояването в столицата, ще продължа с ангажимента си да променяме града в диалог с гражданите. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовно заседание на Столичния общински съвет във връзка с протеста срещу презастрояването на столицата.

Според Фандъкова презастрояването е много голям проблем на София. „Наистина ви призовавам, когато говорим за този проблем да забравим популизма, защото конкретните управленски решения изискват почтеност и да се обяснява на хората това, което е възможно,“ отбеляза Фандъкова.

„Това беше ангажимент, работим за промяната по най-добрия начин с включване на всички заинтересовани страни, с всички граждани, с издаването на споделена визия, защото всичко това утре гражданите трябва да го плащат“, поясни тя.

Столичният кмет припомни, че с почти всички ИК има контакт и работи активно. „Имах среща и вчера с граждани в кв. „Гоце Делчев“. Аз не съм човек на приказките, но съм доказала, че съм човек на диалога и на действието и на реализма. Знам, че популизмът изкушава, знам, че е много лесно да кажа „спираме презастрояването“. Аз искам да спра презастрояването. Аз живея в квартал, който е презастроен и изпитвам на гърба си цялото си неудобство от това. Но ако само това го кажем ние ще излъжем хората, ние трябва да кажем как го правим това“, каза Фандъкова.

„Тази работа изисква много прецизиране, правни консултации и експертни становище, за да може да бъдем сигурни, че едно наше решение няма да влезе в съда“, обясни тя. Аз ще продължа да изпълнявам моя ангажимент да променяме града с конкретни решения, в диалог с гражданите“, добави тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България