Йорданка Фандъкова: Най-лесно е да не се прави нищо в София, тогава няма да има критики

Най-късно на 1-2 ноември пускат трамвайното трасе по „Граф Игнатиев”, обяви столичният кмет

„При тези огромни проекти няма как да гарантираме, че някой майстор няма да си остави ръцете”, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БТВ по повод сигналите за некачествено извършени ремонти из града.

„Това са десетки фирми, стотици хора, които работят на терен. Въвеждаме постоянно нови условия”, заяви Фандъкова.

По думите ѝ общината е успяла да спази ангажимента си едната част от ремонтираните отсечки в столицата да бъдат пуснати за първия учебен ден . Това са бул. „Васил Левски”, бул. „Арсеналски” и отсечката на бул. „България”.

Относно сигналите от гражданската организация „Спаси София”, че дърветата на ул. „Граф Игнатиев” са били бетонирани при ремонтните дейности там, Фандъкова коментира, че вече са наложени санкции на изпълнителя, като предстоят и нови. „Една глоба е до 50 хил. лв. – аз поисках максималната санкция”, категорична е тя.

Столичният кмет уточни, че най-късно на 1-2 ноември ще бъде пуснато трамвайното трасе по ул. „Граф Игнатиев”.

По думите ѝ най-лесно е да не се прави нищо в столицата и тогава няма да има критики. „Гарантираме, че няма с парите на гражданите да се плаща за калпаво свършена работа”, допълни Фандъкова, като припомни, че бул. „Дондуков” е излязъл „златен” на изпълнителя заради гаранционни ремонти.

Столичният кмет коментира и качеството на въздуха в София.

„Таблиците на европейската сметна палата ясно показват, че от 2009 г. досега в София има подобрение на въздуха по всички показатели”, заяви Фандъкова по повод критичен доклад на Сметната палата на ЕС, в който се посочва, че от 2009 г. насам не са взети никакви реални мерки за борба с мръсния въздух.

„Много спекулации чух по повод този доклад”, допълни още Фандъкова.

Тя коментира, че общината прави всичко възможно да подобри контрола в столицата, за да не се горят отпадъци. „Имаме и пълна готовност да кандидатстваме за подмяна на отоплителните инсталации с по-екологични”, коментира още тя.

„Не мисля, че има причини и основания за предсрочни избори”, категорична е Йорданка Фандъкова. По думите ѝ има политически битки относно овакантените министерски кресла, към които няма как да не се подходи сериозно.

„На опозицията това ѝ е работата – да създава кризи и да се бори за място. За мен като кмет е важно да има стабилност”, допълни още Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България