Йорданка Фандъкова: Не очаквах, че лъжата ще измести разговорите за проектите на София

Не очаквах, че лъжата ще измести разговорите за проектите на София. Това каза кандидатът за кмет на София пред Нова ТВ. „Моята кампания е обърната изцяло към проектите на града и решенията на проблемите. Аз не обичам общите приказки и никак не ми е в стила това“, добави Фандъкова.

„От началото на кампанията се тиражира една лъжа, че сме обявили обществени поръчки, които трябва да приключат преди изборите. Колкото и пъти да обясних, че това не е така тази лъжа продължава да се тиражира в различни студия. Това беше един от ударите под кръста. Обществените поръчки, които се обявяват са тези, които ще приключат към края на годината, в началото на следващата година“, обясни още кандидатът за кмет на София.

Тя уточни, че новият кмет, който и да е той, ще има пълното право или да приеме резултатите от проектите, или да ги откаже. „Това са много важни процедури например за закупуване на електробуси, тролейбуси и трамваи. Един проект, който защитих с много сериозни усилия, с промяна в оперативната програма, за да може да насочим ресурс към подобряване качеството на въздуха и към подобряване транспортното обслужване в кварталите. Говорим за една важна мярка хората да използват градския транспорт и да слязат от автомобилите си“, посочи още тя.

„Това, което ме притеснява е начина, по който се води тази кампания. Затварят се пликове по студията, разнасят се книжки, някакъв пълен цирк се получава. Основно визирам г-жа Мая Манолова, която включително във вашето студио, след като твърди, че има толкова нарушения в процедурите и, че те са нарушени, колко сигнала е подала в прокуратурата за това. Оказа се, че няма нито един подаден сигнал. Нещо повече тя извади една проверка, която лично аз съм назначила, лично аз съм предала в прокуратурата за проверка, защото смятам и зная, че корупция се бори само с проверка на всеки сигнал и предаване в прокуратурата, за да знае всеки, че не е защитен“, допълни Йорданка Фандъкова.

Билбордовете, транспарантите, плакатите са нормални начини за водене на кампания, законни. Големият въпрос е кой плаща за тях, каза още кандидатът за кмет на София.

„Мая Манолова дължи обяснение кой плаща нейните билбордове, шатри и кампании. Въпросът не е в билбордове, въпросът отново е в лъжата. Отново във вашето студио г-жа Манолова каза, че няма нейни билбордове в София. Това разбира се беше абсолютна лъжа, защото всички виждахме билбордовете. След това в усилията си да обясни, разбира се познатият метод „нападението е най-добрата защита“ започна да брои билбордовете, които имам аз. Билбордовете, транспарантите, плакатите са нормални начини за водене на кампания, законни“, добави Фандъкова.

По думите ѝ големият въпрос е кой плаща за тях. „Моята кампания, моите билбордове и всички останали материали се плащат от субсидиите на партиите, които стоят зад мен и ме подкрепят в тази кампания – ГЕРБ и СДС. Г-жа Малова дължи обяснение кой плаща нейните билбордове, шатри и кампании. Мисля, че дежурният отговор гражданите, едва ли ще убеди самите граждани“, посочи още тя.

„Г-жа Манолова твърди, че Бойко Борисов управлява София, а не аз. Тази плоча се е въртяла и в други кампании, тя не е нова. Аз отново ще кажа със сигурност г-жа Манолова има някакви неуредени отношения с г-н Борсов. За това е добре да намерят място и време, в които да си ги уредят“, допълни кандидатът за кмет на София.

„Това е кампания за кмет на София, хората очакват да чуят решения за проблемите, очакват да видят конкретни проекти и тази мантра, която се повтаря едва ли помага за това. Аз си слагам подписа като кмет за решения за града. Това е огромна отговорност, която само човек, който е управленец, който е управлявал знае какво означава“, уточни Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика