Йорданка Фандъкова: Очаквам час по-скоро да се възстанови дейността на администрацията в „Младост”

Очаквам час по-скоро да се възстанови дейността на районната администрация в „Младост”, за да могат гражданите да получават съответните услуги. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова във връзка с решението на Столичен общински съвет изпълняващ длъжността кмет на район „Младост” да бъде заета от досегашния зам.-кмет Владимир Клисуров .

„Аз ще продължа да работя еднакво с всички районни кметове, защото от мен гражданите на София очакват работа. Те очакват това и от районните кметове. Доверието означава отговорност, стриктно спазване на законите, търсене на начин за справянето с проблемите на хората”, посочи кметът на София.

На въпрос дали е давала извънредни правомощия на задържания кмет Десислава Иванчева, Фандъкова отговори: „В правомощията, които давам на районните кметове, няма нищо извънредно. Това са законови правомощия, които районните кметове имат право да поискат и аз имам право да дам. Само няколко седмици, след като г-жа Иванчева получи много голямо доверие от жителите на район „Младост”, аз публично оповестих, че тя ще получи правомощията, за които разговаряхме с нея по отношение на контрола на строителството на обекти от ниски категории, за които разрешението за строеж се издава от самата районна администрация”. Това гласи заповедта – при стриктно спазване на закона да бъдат контролирани строежите”.

Йорданка Фандъкова отново потвърди, че са получавани много сигнали за забавени преписки в район „Младост”. „Не мога да цитирам точен брой, но не са една и две. Ние сме реагирали по един и същи законов начин – изпращаме напомнително писмо на кмета и съответно, при някои случаи, да сезираме Столичен общински съвет”, подчерта кметът на Столична община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България