Йорданка Фандъкова подари трико с 5000 камъка “Сваровски” на Александра Фейгин

Снимки: Пламен Стоименов

Столичният кмет Йорданка Фандъкова даде специален подарък на най-добрата българска фигуристка Александра Фейгин.

Церемонията се проведе в сградата на Столична община.

Фандъкова подари на Фейгин състезателното трико, с което тя ще играе волната си програма през новия сезон. Красивата синя рокля е украсена специално с 5000 камъка "Сваровски".

Кметът на София поздрави Фейгин за завършването на изключително успешния сезон. Фигуристката постигна исторически класирания, след като се нареди 11-а на европейското първенство в Минск (Беларус) и 17-а позиция на световния шампионат в японския град Сайтама.

В неделя Александра Фейгин спечели титлата на държавното първенство по фигурно пързаляне "Приз Виктория", като по време на състезанието тя е изпълнила успешно комбинация от троен лутц - троен ритбергер. Следващата цел на Фейгин е да изпълни успешно троен аксел и четворен тулуп.

"Много съм благодарна за този подарък. Сезонът за мен завърши добре. Сега ще работя повече и ще се постарая в бъдеще да имам по-добри резултати. Роклята е много красива. Да, направих комбинация от троен лутц - троен ритбергер, което само Алина Загитова изпълнява в момента. Ще пробвам нови скокове, работя върху троен аксел и четворен тулуп", каза Фейгин, която тренира фигурно пързаляне вече 11 години.

От утре до неделя на Зимния дворец в София ще се проведат финалите за Европейската купа по фигурно пързаляне. Надпреварата носи името "Скейт Виктория" в памет на загиналата фигуристка Виктория Димитрова. На състезанието Фейгин ще представи новите си програми пред българска публика, а във волната програма ще играе с новата рокля.

На "Скейт Виктория" ще участват 260 състезатели от 32 държави, а България ще бъде представена от около 80 фигуристи във всички възрастови групи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България