Йорданка Фандъкова се срещна с дейци на изкуството и културата

Йорданка Фандъкова и Йоана Драгнева

В изисканото пространство на Галерията „Оборище 5” се състоя неофициална среща – приятелски разговор, между кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова и представители на изкуството и културата. Събитието се водеше от певицата Йоанна Драгнева. Беше представен кандидатът на кмет на район „Оборище” Петър Митев, издигнат от коалиция ГЕРБ-СДС. В обръщението си Йорданка Фандъкова акцентира на приоритетите в този район, които засягат опазването на културното наследство, грижата за парковете и градините, реновирането на улиците, ремонтите на общинските пространства за култура. Тя говори и за други райони на София, където ще продължи реализирането на вече стартирали културни проекти на Столична община.

„Сред вас аз не се чувствам на предизборна кампания, вие сте духът на София, с ваша помощ ние променихме града, направихме заедно София град на творчеството и спорта. Аз ще продължа да работя с вас и за вас – творците, за да създадем още по-благоприятна среда за творчество – чрез програмите, инфраструктурата и пространствата за култура. Културният календар на София е толкова наситен, че всеки от вас трудно избира къде да отиде. Няма нито една вечер без голямо събитие – концерт, театрална постановка, оперен спектакъл, прожекция, премиера на книга. Изкуството, културата и спорта са много важна част от живота – и на младите, и на по-възрастните. Предстои ни да направим изключително много промени, за да подобрим средата за културни изяви” – каза Йорданка Фандъкова.

„Всички сме застанали зад човека Йорданка Фандъкова, малко са истинските лидери като нея. Градът ни има нужда от нея. Район „Оборище” се гордее с парковете си, а нашият кандидат за „Оборище” Петър Митев е млад, честен и амбициозен. Той е кореняк тук – за разлика от много други кандидати, които нямат представа от проблемите на района” – каза Владимир Кисьов (член на НС на СДС).

Събитието уважиха десетки деятели на културата, сред които бяха: Румен Христов – председател на СДС, акад. Пламен Карталов, член-кор. Владко Панайотов, доц. д-р Тодор Чобанов, братя Аргирови, Георги Чапкънов, Ириней Константинов, Искра Радева, Силвия и Теди Кацарови, Калин Вельов, Валерия Велева, Юлия Цинзова, Павлина Павлова, Митко Новков, Иван Христов, агент Тенев, Иван Гранитски, Мирослав Димитров, Румяна Милова и много други.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура