Йорданка Фандъкова: Трима души са потърсили подслон тази нощ

Имаме готовност да приемаме и бездомни хора в кризисните центрове, заяви столичният кмет

Имаме готовност да приемаме и бездомни хора в кризисните центрове и общинските центрове за настаняване. Тази нощ само трима души са потърсили подслон. Имаме и мобилни екипи, моля гражданите, които забележат хора в нужда да съобщят на нашите телефони. Това каза на брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова, която съобщи актуална информация за пътната обстановка в столицата.

"Към момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути в нормално движение. Цяла нощ всички снегопочистващи машини работеха на територията на Столична община. Почистени са улиците и булевардите, по които се движи общественият транспорт, както и по-основни улици и булеварди в кварталите. Също така и общинските пътища за Витоша и високите части на общината“, обяви Фандъкова.

Тя обясни, че машините за сега остават на терен, за да следят обстановката, въпреки че прогнозата за времето, показва, че снеговалежите ще преминат. Столичният кмет призова шофьорите да се движат със съобразена скорост, a пешеходците да бъдат внимателни при ходене по улиците, защото заради ниските температури има възможност за поледици.

169 снегопочистващи машини в градската част бяха на терен през цялата нощ, както и снегорините, които обработват общинските пътища. В момента над 50 машини са в готовност ако се наложи да влязат по улиците, каза кметът на София.

„Към момента проблеми със заледяването няма, въпреки това молим всички да бъда внимателни и шофьорите да се движат със съобразена скорост подходяща за зимни условия, и разбира се с подходящо оборудване“, коментира още тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България