Йорданка Фандъкова: Фирмите за снегопочистване са подготвени преди началото на сезона

Планира се цялостна реконструкция на тунела под НДК и на Западен парк

Проверка на Столичния инспекторат установи, че фирмите за снегопочистване са подготвени преди началото на зимния сезон, 7 фирми работят на територията на града. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Ще закупим 7 газ анализатора, които ще предоставим на Пътната полиция, за да ги използват при първоначалната регистрация с цел контрол на вредните емисии. Поискали сме да има по-строги мерки по отношение на пунктовете за Годишни технически мерки. Трябва да водим битка, защото това е битка за здравето на нашите деца, каза Фандъкова.

Тя отчете успех в последните 3-4 години, през които е намалена средната възраст на автобусите в градския транспорт от 30 на 9 години. Предстои закупуването на нови 120 автобуса на природен газ. Обявена е и процедура за закупуване на електробуси. По този начин се вкючваме към нашите колеги в другите европейски столици, каза още Фандъкова.

Предвиждат се и занапред сериозни инвестиции в градския транспорт. Метрото ще бъде най-голямата инвестиция в бюджета на Столичната община за 2018 г. Фандъкова изрази надежда, че ще се намерят подходящи условия, при които да бъдат изградени навсякъде удобни спирки на градския транспорт.

Ще се реконструира цялостно тунелът под НДК, залагат се средства и за ремонт на по-малки квартални улици, както и цялостна реконструкция на Западния парк. Столичният кмет изрази надежда, че през 2018 г. София ще има система за отдаване на колела за придвижване.

Безкомпромисни сме към некоректните фирми, не слагам чадър над нито една. Наложени са над 2 млн. чисто финансови санкции, каза Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България