Фандъкова ще се кандидатира отново за кмет

Снимки: Цветан Томчев

Основни цели в програмата й са екология, работа в кварталите и дигитализация

Включва нови специалисти в екипа си

Освен от ГЕРБ, кандидатурата получи подкрепа и от СДС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че ще се кандидатира за нов мандат като градоначалник на София.

Това стана по време на проверка на строителството на третия метролъч на бъдещата станция на бул. "България". Първите 8 км ще да построени до октомври, когато започват тестове.

"Кандидатирам се за нов мандат за кмет на нашия град. София се развива и променя през последните 10 години не с приказки, а с работа. Отново ще заложа на ясен и точен график, който включва нови проекти идеи и хора. Най-голямата ми мотивация е работата за София да продължи", каза кметът.

Тя ще предложи три основни големи задачи за града за следващия период.

Първата от тях е активната и целенасочена работа в кварталите - малките улици и междублоковите пространства.

"На второ място продължаваме работата София да бъде зелен и чист град. Това са зеленият ринг, който подготвяме и ще свърже кварталите с парковете. 8 нови парка сме подготвили за следващия период, зелените коридори, и, разбира се, зелен пояс, който предстои да продължим да засаждаме около София. Ще продължим с усилията ни за по-чист въздух. Да завършим двата големи проекта за подмяна на битовото отопление на дърва и въглища и за намаляване на замърсяването от транспорт", каза кметът.

Третата главна цел в програмата е дигитализацията и активното използване на технологиите в работата на общината с цел по-голяма прозрачност, удобство и контрол.

"Строителството на метрото не трябва да спира, заедно с Околовръстния път. Очакваме да започне разширението на Южната дъга от "Младост" до АМ "Тракия" следващия месец и разбира се вътрешните рингове", каза кметът.

Тя ще включи нови хора в екипа си, като засега съобщи, че те ще са изтъкнати специалисти в различни области. Предизборната кампания ще се води от Фандъкова, председателя„ на Столичния общински съвет Елен Герджиков и др.

"За мен винаги работата е била на първо място, не приказките. София е моят град, където съм израснала", каза още Фандъкова. "Очаквам да се отрича всичко което сме направили. Правила съм пропуски, но за 10 г. с тези темпове на работа няма как да избегнем грешки, но това дава възможност да направим правилните изводи, които да помогнат да се справим по-добре за всеки следващ проект", отговори Фандъкова на въпрос по темата за спорните ремонти в последните месеци в столицата.

Тя обяви и че освен от ГЕРБ е получила заявка за подкрепа и от СДС на предстоящите избори. На въпрос очаква ли подли избори в София тя отговори: "Моята мотивация е да работя, а какъв стил ще изберат останалите кандидати и кои ще са те, е въпрос на избора на останалите политически сили."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика