Йорданка Фандъкова ще се срещне с президента на Австрия Александър Ван дер Белен

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще се срещне утре с президента на Австрия Александър Ван дер Белен, съобщиха от пресцентъра на общината. Двамата ще посетят в 16.30 часа площад „Александър I“, за да видят работата на Пламен Деянов по издигане на инсталацията Бронзовата къща.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Република Австрия. „Бронзовата къща“ се реализира по инициатива на посолството на Република Австрия и във връзка с Председателството на ЕС от България и предстоящото председателство на Република Австрия. Творбата е вдъхновена от българската традиционна архитектура и по-специално от Хрельовата кула от Рилския манастир.

С тази арт-инсталация Столична община поставя символично началото на своя проект за превръщането на пространството, в това число и подземно, в галерия за съвременно изкуство, където творци от страната и чужбина ще могат да представят своите произведения. Докато в следващите дни тече изграждането на „Бронзовата къща“, по оградата на обекта ще бъдат инсталирани визуализации върху винил.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България