Йорданка Фандъкова: 6 екипа на аварийно-спасителното звено работиха цяла нощ

Вследствие на падналия мокър дъжд имаше много паднали клони и дървета. 6 екипа на аварийно-спасителното звено работиха цяла нощ. Това каза на брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка със обилните снеговалежи от вчера.

„Тези 6 екипа обработиха 15 сигнала, като в момента продължават работа. От вчерашния ден, откакто започна снеговалежът, те се отзоваха на общо около 50 сигнала заедно с екипи на пожарната. Към момента движението в града е спокойно”, обясни Фандъкова. По думите й няма закъснения на градския транспорт, но е имало две задръжки на трамваите поради краткотрайни проблеми с електроподаването на самите трамваи. Но проблемът е бил бързо отстранен.

Гражданите могат да подават сигнали за паднали дървета и клони на дежурните телефони на Общината и Столичния инспекторат и тел. 112. „Имаме специален пост в Общината и можем да приемаме бързо сигналните и да ги обработваме”, обясни Фандъкова. Тя допълни, че и към момента има снегорини, които почистват улици – основно са в южните квартали на столицата. „Възложих да се влиза и в квартални улици, особено в кварталите с по-обилен снеговалеж от вчера и през нощта. Специално това са южните квартали и високите места”, каза още Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че няма информация за прекъсвания на електрозахранването в града.

Тази нощ отворихме Кризисния щаб за бездомни хора в кв. „Захарна фабрика”. Общо 28 души са нощували там, каза още кметът на Столична община.

„През студените зимни вечери, когато гражданите видят такива хора на улицата, да сигнализират на тел. 112, за да бъдат изпратени екипи”, посочи Фандъкова. Тя припомни, че кризисният център се намира в кв. „Захарна фабрика” бл.51-А. Той разполага с 80 места. На хората, останали без дом, се предоставя подслон, храна и консултации със социален работник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България