Йордан Йовчев се качи на кънки за „Кармен“

Фигурното пързаляне си прилича с гимнастиката по красотата на движенията, а с хокея - заради това, че е на лед. Именно грубата мъжка игра помогна на легендата на халките Йордан Йовчев да стане първокласен фигурист и да участва в откриването на леденото шоу „Кармен“.

Спектакълът се играе два пъти - в събота и неделя в „Арена Армеец“. Режисьор е гуруто на „Ледена епоха“ Иля Авербух, а трупата му е от световна класа. Сред участниците личат имената на куп олимпийски и световни шампиони във фигурното пързаляне, а едно от тях е българско - Албена Денкова. Бившата световна шампионка в танцовите двойки помага лично на Йовчев да стъпи на кънките. Но тренировките се водят от бившия наставник на националния отбор по хокей на лед Мартин Миланов.

„Доста добре се справя Данчо, все пак гимнастиката е основата за всички видове спорт - разказва Миланов. - Беше въпрос на време малко да се пренастрои върху кънките с моя помощ. Придвижва се от точка „А“ до точка „Б“, без да падне. Скоро започнахме да правим завойчета. Карам го да кара назад, но все още му е трудно. Просто му трябва време.“

Дали това е достатъчно, ще разберат зрителите в „Арена Армеец“. Но почитателите на изяществото на леда няма да останат разочаровани, защото освен родните любимци под прожекторите ще излязат имена като Татяна Навка, Роман Костомаров, Алексей Ягудин, Максим Маринин, Оксана Домнина, Максим Шабалин, Татяна Тотмянина, Максим Ставийски и др. А класическата история на Кармен е осъвременена така, че да носи положителни емоции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт