Кабинетът отпусна още 3,1 млн. лв. за подслушване

51, 5 млн. лв. за годишни разходи

Правителството отпусна още 3,1 млн. лв. за подслушвания за 2018 г. На заседанието си вчера кабинетът е увеличил бюджета на Държавна агенция “Технически операции” (ДАТО) за тази година, с мотива за “бързо променяща се оперативна среда и бързо развиваща се среда на информационните и комуникационни технологии”.

Сред аргументите на управляващите е, че това налагало отделяне на значителни ресурси за иновации, които са насочени към повишаване на технологичния и техническия капацитет на агенцията за изпълнение на законово регламентираните й цели.

“Поетите и очакваните до края на 2018 г. ангажименти за разходи, са съобразени с финансово обезпечаване постигането на основните цели и изпълнението на приоритетите на агенцията, както и за постигане на ефективен капацитет, даващ възможност за гъвкавост и адекватна реакция на възникващите в естеството на работа промени”, поясняват от пресслужбата на Министерски съвет.

Още в края на миналата година, при обсъждането на Закона за държавния бюджет, депутатите решиха да увеличат бюджета на ДАТО със 77 000 лв. Годишните разходи на службата са 48,4 млн. лв., а в сумата не са включени отпуснатите вчера нови 3,1 млн. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България