Кабинет за първа помощ и две нови площадки откриват в Центъра за превенция в Балван

Работна среща на тема „Устойчиви инициативи и партньорства – превенция за сигурност” ще се проведе на 4 април в Центъра за превенция и спорт в село Балван. Форумът се организира от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” под патронажа на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов и областния управител проф. Любомира Попова. Очаква се да присъстват министри и ръководители на ведомства.

По време на събитието ще бъдат открити две площадки на открито – за приложно колоездене и за оцеляване сред природата, както и кабинет за оказване на първа помощ, съобщи изпълнителният директор на Сдружението Благовеста Факирова. Ще бъдат представени книжка по родолюбие и наръчник с правила за безопасност на децата.

Центърът за превенция и спорт работи с деца от 8 до 18-годишна възраст. От миналата година и с малчугани от ДГ „Соня”. Интерес към заниманията проявяват и ръководствата на ДГ „Здравец” и „Слънчев дом”, каза Факирова.

От 10 април по график в центъра ще се обучават момичетата и момчетата от центровете за работа с деца и младежи в селата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони