Каварна без рок фест това лято

Легендарният вокалист на “Юрая Хийп”, Джон Лоутън, група Б.Т.Р. и кметът на Каварна, Цонко Цонев пеят заедно.

Каварна, която се прочу като рок столицата на България, няма да посреща това лято популярни изпълнители от чужбина. "Рок фест няма да има тази година", каза за "Труд" кметът на морския град Нина Ставрева.

Според нея е важна подкрепата за българската музика и затова през август ще има бг фест в курортната зона край Каварна. Тази тенденция, започнала от 6 май на празника на града с концерт на Графа, ще продължи.

Посрещането на Джулая на Камен бряг ще бъде с група "Ахат". "Рок фестивалът наистина е емблематичен за Каварна, но за три дни той не обезпечава хората, които очакват трудова заетост. Рок фестивалът не гарантира пълен туристически сезон", коментира Ставрева.

Предшественикът й Цонко Цонев пусна във фейсбук гневен коментар срещу решението на сегашното кметско управление да няма "Рок фест Каварна", който съществува от 11 години. А концертите на световните рок идоли започнаха още през 2004 г., припомни той.

През трите си мандата е посрещнал над 100 изпълнители и групи, сред които "Моторхед", Рони Джеймс Дио, Алис Купър, 2 пъти "Дийп Пърпъл", 2 пъти "Скорпионс", Били Айдъл, "Меноуър" и мн.др.

"С рок и метъл концертите Каварна се появи не само на картата на България, но и на света. С тях започна и голямото строителство на хотели и комплекси в региона, коментира за "Труд" Кметълът, който сега организира турнета на рок звезди в други градове и места в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура