Кадър на "Порто" подсили ЦСКА

Кадър на "Порто" е новото португалско попълнение на ЦСКА. "Червените" са се спрели на офанзивния халф Руи Педро от "Академика". Три години поред той играе в румънския "Клуж", с който печели и титлата. Оттам се познава с новия "червен" треньор Едуард Йорданеску. Според сайта "Трансфермаркт" цената му е 1 милион евро.

В последните шест години Руи Педро е неизменен титуляр последователно в "Жил Висенте", "Лейшоеш", "Клуж" и "Академика". Шест от юношеските му години минават в академията на "Порто".

Португалският "Белененсеш" обяви трансфера на халфа Рубен Пинто в ЦСКА. Той ще играе една година под наем при "червените", но те не са запазили опция да го откупят срещу съответната цена в края на сезона. Ако Пинто се представи добре, лисабонският клуб може да си го върне без пари. Подобно на Руи Педро той е играл във всички младежки формации на националния отбор.

В същото време отново се отвори възможността националът Станислав Манолев да заиграе в ЦСКА. За кратко той тренира с "червените", но после реши да си урежда трансфер в чужбина. След като удари на камък и тренира в "Пирин", Манолев все пак може да заиграе на "Българска армия".

ЦСКА одобри тестовете на колумбийския нападател Джордан. Голмайсторът не е играл от януари, но България го помни с отлични изяви в "Литекс" преди години. Трансферът на Матия Курьор в ЦСКА е на път да пропадне, въпреки че нападателят гледа от трибуните победата над "Локомотив" (Горна Оряховица) с 2:0 в събота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ