Казанлък чества 140 години от Освобождението на града

Община Казанлък отбелязва на 8 януари 140 години от Освобождението на града. Тържественият ритуал по издигане на националния, европейския и общинския флаг ще се състои в 10 часа на площад „Севтополис”. Ще бъде отслужен и тържествен водосвет на благоденствие. В 10:30 часа от площада ще тръгне литийно шествие до Казанлъшкия девически манастир "Въведение Богородично”, където в 11 часа ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите герои за Освобождението на Казанлък. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност към загиналите руски воини и български опълченци.

От 16 часа на площада зад Папазовата къща ще се състои възстановка „От война към мир: 140 години от Освобождението на Казанлък“.

В 17 часа на бул. „Александър Батенберг“ до площад “Севтополис“ ще започне тържествена заря-проверка. Слово ще произнесе председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Преди това тя ще приеме строя и ще поздрави почетния караул от представителни части на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Празничният концерт започва в 17:30 часа на площад „Севтополис”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони