Какви чаркове движат мозъка на зодиите?

За да направим обосновано сравнение между 12-те знака, проверихме под влиянието на коя планета са родени всички членове на зловещия Клуб 27 - на звездите, издъхнали на 27-годишна възраст. Прегледахме и рождените дати на известни актьори столетници. По този начин стигнахме до заключение по въпроса коя зодия има рисково или самоубийствено поведение и коя трепери над телесното си благополучие.

Тези изводи са за забавление и нямат научна стойност, тъй като са взети предвид съдбите само на известни хора, които са починали на една и съща възраст.

Овен

Хамстер във въртележка

Мисълта на Овена се задвижва от хамстер. Може да не ви се вярва, но вътре в съзнанието на всеки човек, роден под този Огнен знак има по един дребен луд гризач, който тича и се мята, сякаш от това зависи животът му. Затова всеки Овен е постоянно зает, вечно бърза и не чува нищо, освен гласа на собствения си вътрешен хамстер. Заради него постоянно се държи така, сякаш под краката му изригва вулкан. Ето... точно сега! И сега пак! Но Овенът няма шанс да се спре и да си помисли - дали всичките движения, които всекидневно извършва, не са излишни.

Телец

Нутри булет

Мозъкът на Телеца не е прост пасатор, нито най-обикновен блендер. Той е мегамощен нутрибулет. Направо атомизира всички идеи, мисли и новини, научени през деня. Смила ги в лесна за консумация и невинаги особено вкусна каша, готова да бъде поднесена на всеки, който си няма собствен уред и се нуждае от здравословна доза акъл. Аналогията не е случайна. Почти всяко свещенодействие в живота на Телеца е свързано с готвенето и храната. За него небцето е като второ “трето око” - допълнително сетиво, чрез което от време на време получава “сигнали от космоса”.

Близнаци

Горска тепавица

Трябва да има все нещо, което канализира множеството думи, които префучават през мозъка на Близнака и излизат през устата под огромно налягане, като през тръба с дебит 5 цола. Обещания, задявки, клюки, заядливи шегички - всичко това изхвърча, завихря се и се запенва. Като една истинска горска тепавица увлича мислите на опонента, перобръща ги наопаки и пак ги стоварва, но вече промити и готови да виснат на видно място на селския простор. Така, натоварено с огромна енергия, словото се превръща в оръдие, с което Близнаците успяват да променят реалността.

Рак

Бръмбар на конец

Навремето децата са си играели, като завързвали бръмба на конец. Насекомото лети, но само докъдето му стига конецът. Така е и с мислите на Рака - те твърде често се въртят около една и съща тема. Навият ли си нещо на пръста - примерно “ти не ме обичаш, щом си забравил че от един месец пия кафето без захар” – и край. За Рака времето не е линейно, то е един омагьосан кръг, който се състои от кристално ясно минало и мъгливо бъдеще. Настояще няма. И бръмбарът в главата им се върти из този кръг, като по дъното на буркан - но няма къде да отиде.

Лъв

Въздушен балон

Принципът на въздушния балон е следният: горелка, пламъкът нажежава въздуха, той изпълва балона, който – забележете - не се пръсва! Понякога човек наистина се чуди как така това изпълнено със самодоволство същество, Лъвът, не се е пукнало още. Ето как. Топлият въздух издува като платно балона на Лъва и го издига във въздуха. Колкото повече хвалби и одобрение получават представителите на този знак, толкова по-нависоко политат. И обратното - ако вниманието на околните секне, те се спихват, падат на земята и получават тежък пристъп на самосъжаление.

Дева

Часовников механизъм

Тик-так. Ако сте поглеждали механичен часовник с прозрачно гръбче, или по-добре - ако сте разглобявали будилник от старите - вероятно сте виждали как се полюшва балансът, колко умно влизат едно в друго зъбчатите колелца, колко възхитително сложно е устроен. Е, нещо подобно е и с мозъка на Девата, но е доста по-схематичен. За изпълнението на основните функции “среши ресните на килима, анализирай, планирай, реагирай” не им е нужен сложен и непредвидим ум. Допълнително зъбчато колелце се добавя за сарказма, типичен впрочем за повечето Деви.

Везни

Механично пиано

Въпреки, че са с равен брой жертви с Лъва – по две, поставяме Везните на второ място в опазването на собствената кожа, заради начина, по който са загинали представителите им. Британският рокендрол изпълнител Дики Прайд умира в съня си от свръхдоза, адругата Везна - испанската певица Сесилия загива в автомобилна катастрофа. Това донякъде изравнява рисковото поведение на двата зодиакални знака. Везните определено живеят разумен живот, докато Лъвовете знаят да се пазят.

Скорпион

Ядрен разпад

Всеки път, когато се газира, в мозъка на Скорпиона започва процес на верижна ядрена реакция. Огромното количество отделена злост тотално да помита всичко в радиус от километри, преди да се издигне в небето, като атомна гъба. Радиоактивната зараза на казаното и стореното от него в миг на афект поразява трайно. След това настъпва период на привидно спокойствие. В поразената област под сянката на триметрови цветя припкат шесткраки агънца, прелитат котенца - изобщо Скорпионът се намира в състояние на емоционален баланс. До следващия взрив.

Стрелец

Перпетуум мобиле

В главата на Стрелеца действа перпетуум мобиле - вечен двигател, но такъв, сглобен от детски играчки. Вероятно сте виждали подобна конструкция, при която топче се търкулва, пада върху релса, тя се накланя и го спуска в кофичка и т.н. Ето това е и в ума на представителите на този знак. Невероятно е и необяснимо как тази паянтова конструкция работи - при това безотказно. Топчето пристига до финалната точка, но вместо да се спре, колебливо потегля отново на път през препятствията, за да задвижи за пореден път тази щурава машина - мозъка на Стрелеца.

Козирог

Мравешка ферма

В главата на Козирога има голяма и добре оборудвана мравешка ферма. Мравчиците лазят, разнасят трошици и унагледяват трудовия процес пред очите на любопитните безделници. Не им хрумва да вдигнат в глава, да ги погледнат в очи, пък да им кажат: “Абе, вие срама нямате ли? Защо не си гледате вашата си работа!” Козирогът действа в плен, без да страда от излишен героизъм или маниакален стремеж към свобода. Свободата е илюзорно, си казва притежателят на мравешката ферма и си представя, че прозрачните стени ги няма, а той пълзи право нагоре към небето.

Водолей

Вятърна мелница

В ума на Водолея се върти една вятърна мелница, с която той понякога се бие, в друг случай я използва като генератор на ентусиазъм, идеи и планове. А в трети – използва движението на перките, за да се опита да налучка откъде духа вятърът. Поведението му е дотолкова нелогично, необяснимо и зависещо от приумиците му, че неговите близки отдавна са се отказали от опитите да го разберат. Затова в интимния му свят е самотно - дочува се само скрибуцането на въртящите се рамене на вятърната мелница. Но Водолеят не се оплаква. На него така си му харесва.

Риби

Машина за пушек

Едно, две, три - машината пусни! И сцената се изпълва с дим, балетистите могат да си правят каквито си искат грешки, осветлението да куца - нищо не се забелязва. Певицата започва да кашля. А Рибата се изнизва като змиорка от цялата тази каша. В главата на родените под този Воден знак е инсталирана машина за пушек, която преобразува водата в кълбета дим. В най-нужните моменти тя пуска мъглата и мислите и намеренията й потъват в гъстия непрогледен облак. Тази пълна мистификация прикрива доста лъжи и несъответствия между твърдения и действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп