Какво да не пият зодиите на Нова година?

Снимка: Архив

Овен

Водка с бира

Какво им се услажда? На напорист и природно артистичен човек като Овена най-добре му влиза водката. В комбинация с Редбул тя се превръща в ракетно гориво и го изстрелва не в орбита - в открития космос.

Коктейли: Манхатън, Блъди Мери или Московско муле (водка, лайм, сироп от джинджифил, сода).

Да не пият: водка с бира. Това е комбинация само за най-коравите алкохолици.

Защо не бива да се оливат? Под въздействието на алкохола всеки Овен става пълководец. За съжаление блестящите идеи, които му хрумват на пияна глава, на другата сутрин се оказват не много умни.

телец

Повече от две

Какво им се услажда? Конякът е отлична смазка за топлата му, щедра душа. Червеното вино също покачва градуса на човеколюбието у Телеца.

Коктейли: Меден месец (с коантро и бяло вино), Планински връх (с лайм, люспа джинджифил и сода), Мата Хари (с вермут, лимонов сок, сироп и сок от нар).

Да не пият: Повече от две, защото след това им се отваря глътка.

Защо не бива да се оливат? При Телеца пиенето и яденето вървят ръка за ръка.

В пристъп на пиянски глад може да стигне до неприемливо поведение - обиране на чуждите чинии и ядене от пода.

близнаци

Да не смесват

Какво им се услажда? Не са пияници, но може да ги изкушите с бяло вино, прясна бира или текила. Както и с качествен джин. Като се развеселят, не отказват и шотове текила или афтършок.

Коктейли: Маргарита, Палома (текила, сок от грейпфрут и лайм), Текила сънрайз (с гренадин и портокалов сок).

Да не пият: повече от три вида алкохол на нощ. Защо не бива да се оливат? Пияният Близнак е като циклофреник на амфетамини. От див и щастлив, става мрачен, тъжен, скандалджия или отегчен, после пак весел. Тези настроения се менят като кожата на хамелеон, който притичва през дъгата.

рак

Бейлис

Какво им се услажда? През зимата - греяно вино с подправки и греяна ракия.

Ракът е любознателен и обича да опитва нови питиета, така че не се ограничава до вино и ракия.

Коктейли: Маргарита.

Да не пият: мастика, че имат много лошо пиянство. Със сигурност не бива да им се дава и Бейлис или вишновка, защото лесно си губят мярката.

Защо не бива да се оливат?

При Раците алкохолът действа като мощна ментална психо лупа: ако са гневни - побесняват, ако са весели - стават страхотни купонджии; ако са тъжни - на околните ще им се стъжни.

лъв

Валериан

Какво им се услажда? Уискито не е напитка за слабаци. Именно затова Лъвовете го предпочитат. Единственото друго питие, достойно да украси ръката на Лъва в Новогодишната нощ, е шампанското, но не какво да е шампанско, а “Кристал” или “Мое е шадон”.

Коктейли: Ирландско кафе или Ментов джулеп (мента, бърбън и захарен сироп).

Да не пият: Керосин, защото не е полезен, и валериан - защото все пак са котки и ще се превъзбудят.

Защо не бива да се оливат? Когато се напият, стават брутално откровени. Резултатът е, че на другия ден никой от приятелите не им говори.

дева

Бяло вино

Какво им се услажда? Всяка скъпа и качествена напитка има шанс да стане любимото питие на Девата. Освен скъпите вина и отлежало уиски, джинът е най-честият им избор. Да пиеш джин е толкова декадентско!

Коктейли: Мартини, Негрони (джин, кампари и сладък вермут), Рамос фис (джин, сок от лайм и захарен сироп).

Да не пият: бяло вино, защото лошо се напиват.

Защо не бива да се оливат? Девите му изпускат края, когато се напият. Оказва се, че са писали откровения в туитър и фейсбук, пускали са си снимки как повръщат в нечий скут и са пращали есемеси на бивши гаджета. Срам!

везни

Агуарденте

Какво им се услажда? Везните не са големи любители на огнената вода. Предпочитат бира или ром.

Коктейли: Космополитън (водка, коантро, лимонов скок и сок от червена боровинка) или Дайкири.

Да не пият: агуарденте, абсент или анасонлийка. Тези питиета не са достатъчно изтънчени за тях.

Защо не бива да се оливат?

Везните обикновено се контролират и пият едно-две, след което похапват или преминават на безалкохолни напитки.

Случва се и да се напият.

Първо стават заядливи, след това - обидчиви, накрая повръщат на домакинята в обувките и заспиват.

скорпион

Пърцуца

Какво им се услажда? Едно нещо не може да се отрече на Скорпионите: те са пиячи. Пият всичко - освен газ, оцет и олио. Е, и течност за чистачки. Обичат чист алкохол.

Коктейли: Облак или Северно сияние (шампанско и водка).

Да не пият: пърцуца, че ще ги боли глава.

Защо не бива да се оливат? Скорпионите са пиячи. Те няа да се разлигавят и да плачат на масата, като Раците или Рибите. Нито ще изпаднат в откровения като Девите и Стрелците. Но, не дай, Боже, да седнат на една маса с човек, който наскоро ги е обидил или ядосал. Пияният Скорпион е опасен, досаден и зъл.

стрелец

Мастика

Какво им се услажда? Биха опитали непознато, екзотично и различно. Обичат и шампанско, и саке - въобще, не е като да не си пийват.

Коктейли: Френч 75 (джин, лимонов сок и шампанско).

Да не пият: мастика, понеже им докарва лошо пиянство.

Защо не бива да се оливат? Докато ги избива на глупости, няма страшно. Най-много да поскачат по покрива на някоя кола, или да решат да инсценират пожар.

Но разприказват ли се, по-добре ги заключете в тоалетната. Под въздействието на алкохола Стрелците стават “откровени”, тоест, обиждат всички наред.

козирог

Ликьори

Какво им се услажда? Какво ли не! Козирозите харесват целия алкохолен спектър. Виж, ако има нещо, по което не си падат много, това е водата. Обичат уиски, бърбън и коняк.

Коктейли: Кръстникът (скоч или бърбън с амарето).

Да не пият: ликьори, ако не искат после да повръщат.

Защо не бива да се оливат? Козирозите са сдържани и възпитани хора, които се превръщат в дървени философи и всезнайковци под въздействието на първите две-три чашки. След това рязко оглупяват. Ако сте Козирог, в Новогодишната нощ помнете най-важното: портфейл, телефон, ключове.

Вода

водолей

Какво им се услажда? Може да ги изкушите и с тъмна бира, и с абсент. Но ще се учудите, че изискана дама като жената Водолей обича хубавата ракия.

За мъжете се отнася същото.

Коктейли: Смърт следобед (абсент и шампанско, изобретение на Хемингуей).

Да не пият: вода. От нея може да хванат вода в коляното.

Защо не бива да се оливат? Имат навика да изчезват, без да се обадят. До един момент водят задълбочени разговори, разнищват важни глобални проблеми. С напредването на вечерта и опиянчването на събеседниците, Водолеят се отегчава. И си тръгва.

риби

Вермут с коняк

Какво им се услажда? По принцип на Рибите им се услажда най-вече алкохолът. Независимо дали е в бира, ракия, водка или боза.

Но предпочитат качественото ирландско уиски.

Коктейли: Отвертка (водка и портокалов сок), джин-тоник, конски тропот (бира с водка).

Да не пият: вермут с коняк. Ще се напият като свине.

Защо не бива да се оливат? Рибите са известни със способността си да се напият бързо, да станат рязко душата на купона, през което време да натворят куп безобразия.

След това да се измъкнат като мокра връв, а някой друг да опере пешкира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп