Какво не бива да правим в Годината на Кучето

Тъй като на 16 февруари започва годината на Земното куче, да се подготвим идеологически, за да не сгафим нещо и да разядосаме звяра в него. Хубаво е човек да прочете това-онова, да се запознае предварително с опасностите, които крие тази като цяло благоприятна година от Китайския календар.

Първо да обърнем внимание на суеверията, които истинските китайци спазват.

На самата Нова година, тоест през следващия петък, не бива да се пере. Смята се, че по този начин човекът ще измие късмета си. Затова всякакъв вид почистване на дрехата, дори и да се забърше петънце или да се даде на химическо чистене, трябва да се избягва на този ден. През останалата част от годината китайците по принцип с перат.

Приберете в едно чекмедже всички ножици в къщата и ги заключете. От 16 до 19 февруари е забранено да се реже с ножица. Така отрязвате всички връзки - приятелски, роднински, любовни. Смята се за много лош късмет, ако забравите и използвате този инструмент.

Още една забрана може да зарадва някои по-мързеливи домакини. Не трябва да се мете подът. Нито с метла, нито с прахосмукачка, нито пък да се бърше с парцал. Смисълът на това суеверие е подобен този на забраната да се пере - че ще изметеш благоденствието от дома си. Милиони китайци спазват стриктно това правило не само на 16-и, но и през голяма част от годината.

48-100През този ден жените не бива да излизат от вкъщи. Причината е че в началото на Новата година стихиите не са се уталожили и навън не е безопасно за жени, малки деца и домашни любимци. Особено опасно е да се излиза през двете нощи преди и след 16 февруари. Вярва се, че духовете Чукоу гуей дебнат да се залепят за някое крехко човешко същество, след което жертвата ще ги носи на гърба си през цялата година на Земното куче. Чукоу гуей буквално означава “миризлива уста”, защото горните отверстия на тези зловещи създания вонят по неописуемо отвратителен начин. Дори самите те не могат да понасят собствената си смрад. Съответно човекът, възседнат от Чукоу гуей, ще мирише неприятно през цялата 2018 г.

Последното, и най-трудно за изпълнение суеверие в първия ден от годината, е да се избягват врещящи деца. Чуете ли детски крясък, трябва да знаете, че годината ви е урочасана.

През следващите 12 месеца е хубаво да носите защитни амулети от кристали и да се обличате според фън шуй, за да се предпазите и да усилите благотворното влияние на иначе късметлийската година на Земното куче.

Разбира се, всички тези съвети не бива да бъдат приемани напълно сериозно. Както пояснихме в началото на тази статия, става дума за суеверия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп