Какво ни очаква в „Джурасик свят 2”

“Джурасик свят” беше монументален финансов хит

С приходи от 1,6 милиарда долара от продадени билети “Джурасик свят” се превърна в огромен финансов хит и възкреси интереса по динозаврите, който оригиналният филм “Джурасик парк” подпали глобално в началото на 90-те години на миналия век.

След монументалния успех на “Джурасик свят” всички погледи са вперени в продължението. Режисьор този път е Хуан Антонио Байона, съобщава operationkino.net. “Най-вероятно историята ще е ситуирана сред цивилизацията или най-малкото някъде из континенталните части на планетата, а не из островните и ще бъде втори филм от подготвяна трилогия. Освен това преди десетина дни се разбра, че ще наблегне на аниматрониката в пресъздаването на праисторическите земни обитатели. Сега получаваме и малко яснота относно идеите, които ще скрепят визуалния скелет на филма. Досега франчайзът малко или повече се фокусираше върху катаклизмите, възникнали в резултат от човешката ненаситност, амбиция и липса на етика. Изглежда, че продължението ще развие още някои теми”, пише още сайтът.

Колин Тревъроу, който режисира “Джурасик свят” и усърдно работи като продуцент и съавтор на продължението, наскоро разкри малко информация: “С динозаврите ще покажем как биват третирани животните днес - насилието, медицинските експерименти, домашните любимци, дивите животни в зоологическите градини, където са държани като в затвор, и милитаризирането на животните. Когато погледнете назад към атомната енергия и как започна всичко около нея, първият инстинкт беше да се ползва като оръжие и едва по-късно разбрахме, че е полезна като източник на енергия. Семе, което исках да посадя в този филм, е нещо, което може да разцъфне в следващите филми, ако има такива. Същността му е във въпроса какво би станало, ако има 15 самостоятелни фирми по света, подобни на ИнДжен, които могат да създадат динозавър.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино