Какво трябва и какво не трябва да имате в дома си

Вероятно сте имали от онези шантави дни, когато изпускате всичко, което хванете и нещата вървят наопаки още от мига, в който пъхнете крака си старите си пантофи или се отправите към кухнята да си направите кафе? Всъщност проблемът не е в това, че сте стъпнали на погрешния крак, ставайки от леглото. Според специалисти проблемът е много по-дълбок. Огледайте се около себе си и ако намерите нещо от нашия списък, тогава се отървете от него. И не съжалявайте: спокойствието и хармонията в къщата са много по-важни!

Цветя в саксия

Цветята в саксии отразяват състоянието на своите стопани. Ако се грижите за тях, те чрез външния си вид ще ви подскажат колко комфортна е енергетиката в дома ви. Когато се намирате край живи цветя, разглеждате ги или ги докосвате, вие получавате заряд от бодрост и спокойствие. Ако сте разстроени или опечалени, седнете близо до цветето и се вгледайте в него. След известно време ще ви стане по-добре. Можете мислено да разговаряте с цветята и тогава те ще се постараят със своите методи да ви помогнат при решаването на проблемите.

Кожи

Обработените кожи в дома (магазина, офиса) способстват за удачна търговия, за увеличаване на капитала, при това опазват натрупаното. Само че те изискват грижи и внимание.

Сухи билки

Изсушените цветя, поставени във ваза и създаващи своеобразен букет, способстват за благополучие, богатство, здраве и уют. Те неутрализират негативната енергетика. Още повече подобряват енергетиката на дома цветя и билки, окачени на китки в определени места или в сервизните помещения. Спомнете си, че някога във всеки селски дом е имало окачени китки билки на тавана. Цветята, пазени в дома и изсъхнали по естествен начин, отделят здравословна енергия, която защитава жилището в периоди на епидемии.

Животински фигурки

Фигурки на животни (само не гротескни) защитават дома от нещастия и пазят парите в него. Кучета, мечки, тигри, дракони – всички те ще ви пазят. Фигурки на войници са прекрасно изчистващо средство. Слонове, вървящи един зад друг от голям към по-малък, са универсално изчистващо средство.

Възглавнички

Възглавничките са амулет на съпружеската любов. Ако те са гобленови, с избродирани рисунки, ярки – пазят от раздяла с любимия човек и съсредоточават вниманието върху партньора. Ако на тях има цветя – пазят здравето; ако са изобразени хора или животни – защитават от опасности; ако са избродирани пейзажи, постройки – това помага да бъдат успешни начинанията ви.

Старите пантофи

Нашите жилища са пълни с най-различни предмети и вещи – от чисто функционални до украсяващи интериора. Но не всичко е добро за дома.

Старите износени чехли не бива да се пазят – те привличат негативната енергетика. Ако са се скъсали, трябва да ги изхвърлите. Не трябва да пазите и скъсани и негодни дрехи. Винаги оценявайте старите обувки и дрехи на принципа ще ги носите ли някога. Ако не – изхвърляйте смело.

Пукнати съдове

Съдове с пукнатини и дефекти, получени в процеса на експлоатация, нарушават енергетиката на храната, като я правят дори опасна за човешкото здраве. Колкото и да ви харесва съдът, ако е спукан или се е отчупило парченце, трябва да го изхвърлите. Чинията (чашата) символизира семейството. Наранените съдове показват възможни проблеми в отношенията.

Живи растения, чиито стебла увиват стените, не бива да се намират вътре в дома. Увивните растения привличат към себе си различни заболявания. Ако растението е извън дома, от външната страна, то е полезно – домът ви ще бъде защитен. Но ако такова растение се отглежда вътре, растежът му трябва да се организира по такъв начин, че виещите се стебла да образуват топка в саксията.

Палмата носи мъка

Опасно е да се държи в дома и тръстика (папур). Изсушена, тя привлича нещастието и предвещава болест, смърт. В същото време в можете да разположите други сухоцвети, които в повечето случаи преработват негативните излъчвания, защитавайки жилището и обитателите от болести. Хвойновите клонки са уместни само в периода на коледните празници. Лоша поличба е да се държат в дома в останалото време от годината. А бегонията – символ на благополучието на семейството, винаги ще помогне да уравновесите ситуацията. Никога не внасяйте в дома си подарена палма – на голяма мъка е.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл