Какво ще стане ако премиерът и министрите се върнат в Парламента като депутати

След оставката на кабинета "Борисов 2" и съставянето на ново правителство, министрите на Борисов може да се върнат в Народното събрание като депутати. Тогава влезлите на тяхно място депутати ще трябва да напуснат банките, които заемат в момента.

Реформаторски блок имат четирима министри в оставка. С връщането им като депутати, с местата си ще трябва да се простят: Антони Тренчев от квотата на ДБГ (с връщането на Петър Москов), Борис Станимиров от ДСБ, влязъл на мястото на Меглена Кунева, Настимир Ананиев отново от ДБГ (с връщането на Божидар Лукарски) и Николай Хаджийски от СДС, който ще напусне заради министър Ненчев.

Премиерът в оставка Бойко Борисов, все още не е решил дали ще се завърне като депутат. В случай, че го направи за няколко месеца - ще измести влязлата на негово място Анна Александрова

Руслан Тошев и Нели Петрова, заели местата на спортния и регионалния министър Лиляна Павлова и Красен Кралев, също ще изгубят депутатския си имунитет. Стефани Михайлова ще бъде изместена от вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Министърът на екологията Ивелина Василева ще изхвърля Румен Желев, транспортният министър Ивайло Московски - Иван Стойнов, Вежди Рашидов - Петър Петров, а министърът на земеделието Десислава Танева - Мария Белова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика