Как губят приятели зодиите?

Овен

Помитате ги като цунами

Приятели губите просто и със замах – вземате дебелия черен маркер, и ги отписвате. Или пък те ви отрязват, заради безкомпромисния ви егоцентризъм. Иначе Овните сте нелоши приятели. Не сте способни на подлости. Интригантските ви умения са посредствени и “пъкленият ви план“ обикновено става очевиден за всички. Опитите ви да иронизирате са жалки. Но колкото и да се стараете, коварството ви винаги се оказва най-обикновено злосторничество. Вие сте по-скоро цунами, а не подводно течение. Но някои от вас са овладяли изкуството да обиждат под предлог че искат да са любезни.

Телец

Пишете им черна точка

Телците не губите приятели, изръсвате ги някъде по пътя. Причината е, че около вас, като около търкаляща се снежна топка, се лепят нови и нови и някак старите остават леко встрани. Особено, ако ежедневието ви не е свързано с тях. Иначе никой не би желал да си разваля калимерите с вас – боят се. Не от вашето несъществуващо коварство. В главата ви витае един идеалициран образ на вас, самият, като кукловод, който дърпа конците. Но не от това се страхуват близките ви. На всички им е ясно, че не сте никакъв гениален злодей. Боят се да не попаднат в черното ви тефтерче.

Близнаци

Щом ви отегчат, довиждане

Също както Телците, и вие не губите приятели, а директно се отървавате от тях. Близнаците сте гениални в изкуството да омагьосвате с думи. Умеете вербално да извивате ръцете на хората и то така, че те самите да не се усетят. Леко аморални сте, защото сте убедени, че целта (независимо дали е тривиална или възвишена) оправдава средствата. И ставате зли сте с хора, които ви отегчават. Нормално е, ако на някой от приятелите ви се случи да ви досади – например, рязко е „затъпял“ или пък непрекъснато се оплаква, вие пък най-внезапно да му загубите телефонния номер.

Рак

Подлагате ги на кръстосан разпит

Основното, заради което се разделяте с приятелите, е вашата пословична мнителност. Тя и само тя може да ви скара и с най-близките ви хора. Другите две причини са че сте прекалено взискателни и ревниви. Приятелствата рядко виреят при липса на доверие. Раците сте и манипулатори, макар и с добри сърца. И, колкото и да сте почтени, от вас може да се очаква да извършите внезапно коварство. При вас подлостта не е осъзнат акт, а по-скоро нещо, което се случва, докато съвестта ви подремва. Ако осъзнаете, че не сте постъпили добре, се терзаете.

Лъв

Със суета и егоцентризъм

Вие сте много лоялни и верни. Въпреки това сте в състояние да извършите мини предателство, ако има опасност приятелят да ви дискердитира в очите на околните. Ето как суетата и жестокият ви егоцентризъм може да отблъснат от вас дори другар от детските години. Имате склонност да манипулирате хората – повече или по-малко успешно, в зависимост от това колко сте интелигентни. Правите го осъзнато или интуитивно, като влагате всички средства от богатия си арсенал на роден драматичен артист. Изнудвате, ако е нужно, или пък симулирате безпомощност, отчаяние или болест.

Дева

Трябва да ви се качат на главата

Вие сте почтени приятели, които обикновено държат на думата си. Освен ако обстоятелствата не налагат нещо друго. Тънката полуизмама, така наречената "бяла лъжа" и други шменти-капели са вашите средства да си пробивате път в един враждебен и тежък живот, какъвто е вашият. Между вас и истински подлата постъпка стои тънка тюлена завеса, която може да бъде преодоляна при следващия порив на вятъра. А когато сте подли, го правите така директно и честно, не няма как да ви се разсърди човек. Трябва някой много да ви се е качил на главата, за да го отрежете.

Везни

Не може да се разчита на вас

Везните не обичате ексцесиите. Не смятате, че е редно някой да иска от вас да се хвърляте в горящи сгради, само и само да го спасите. Като цяло сте свестни хора. Единствено безсъвестната ви склонност да изкривявате истината и дори да най-откровено лъжете, ви правят не най-надеждните приятели. Истината е свещена, но аморфна същност и затова често се променя според интересите ви. По тази причина на думата ви рядко може да се разчита. Това че не си спазвате обещанията е в състояние да отблъсне и най-упоритите ви последователи – вие приятели така и така нямате.

Скорпион

Жилите смъртоносно предателя

Нелогично е, че останалите знаци от зодияка се страхуват от вас. Единствената подлост, на която сте способни, е да издебнете лошия човек в тъмното и да го ужилите смъртоносно. Но само след като си го е заслужил! С какво? Бил ваш приятел, а е постъпил предателски. (Това, че той самият не осъзнава какво е сторил, не го оправдава.) Всъщност вие му правите добро, като го наказвате. Така той ще съумее да разбере грешката си и да се поучи. Ако остане е жив, разбира се. Скорпионите сте верни, самоотвержени и грижовни приятели за тези, които ви отвръщат със същото.

Стрелец

Мачкате в името на правдата

Странно е че пословични борци за справедливост като вас могат да постъпят много зле дори и с най-близките си хора. Може да ги смачкате, унизите и дори нараните физически. Когато сте убедени, че сте прави, никой не може да ви накара да видите грешката си. И ето как се получава, че Стрелецът, вместо да е почтен, постъпва подло и несправедливо. Понякога причината за разбитото приятелство да не е във вашата грубост. Вие сами прекъсвате дружбата, ако приятелят се опитва да ограничава свободата ви, или когато е прекалено егоцентричен и да ви отврати с егоизма си.

Козирог

Бягате от чувства и драми

Вие сте свестен човек. Обичате приятелите си. Когато ви извикат на другарска сбирка, моментално се отзовавате. Дори и купонът да е в друг град. За рожден ден на приятел ще изберете скъп и хубав подарък, все едно купувате за самия себе си, въпреки пословичната си стиснатост. Но само да не прекрачва невидимата граница! Не понасяте да ви плачат на рамото, да ви говорят за проблеми и драми. Стигне ли се до разчувстване, гледате да избягате по-далечко. Ако пък ви е обидил, ще се възползвате от това, което ви е доверил, и ще му го върнете тъпкано, независимо от старото приятелство.

Водолей

„Разприятелявате“ досадниците

Тъй като при раждането си сте оперирани от човешка топлота и обич, за вас трудно може да се разбере, че сте приятел. Има обаче един сигурен критерий. Така както Козирогът е готов да даде за приятел най-скъпото си – парите, така и вие бихте отделили от най-ценния си ресурс – времето. Щом успявате да намерите време да пиете чай, кафе или три ракии с някого, значи този човек ви е много близко до сърцето. Обратно – ако усетите, че приятелят ви губи времето, това пък значи, че е време да го „разприятелите“. Вашето приятелство е рационално, дистанцирано, но вярно.

Риби

С несправедливо отношение

Сдържани, на вид спокойни и дори измамно уравновесени, вие, Рибите, сте сякаш над нещата. Проявявате топла грижовност към приятелите, която обаче не е константа. Може да се окаже, че странични обстоятелства, като новопоявил се югоизточен вятър или филм, който сте гледали предната вечер, са въздействали изключително силно на впечатлителната ви душа и сте се събудили с мисълта, че вашият приятел е подлец и страхливец и трябва да бъде наказан с пълно пренебрежение. Не всички могат да изтърпят такова несправедливо отношение и подобна емоционална въртележка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп