Как зодиите си боядисват яйцата

Овен

За норматив

Овните винаги адски бързат. В това се крие тайната на тяхната огромна продуктивност. Майките Овни са си поставили за задача да изчистят основно цялата къща, да наготвят феноменално агне, та домочадието, свекървата и комшиите да го помнят поне до следващия Великден. Ударно да накипрят дома с възможно най-ефектната Великденска украса. За да успеят да покрият нормата, се налага да овапцат яйцата си едно към гьотере и да им нашляпат златни лепенки за по-ефектно.

Телец

С две леви ръце

Телецът го бива във всичко. Но някои представители на знака са родени с две леви ръце. Разбираемо е, че несръчните, но обичащи традициите Телци ще се постараят друг да свърши тази пипкава работа, боядисването - партньорът, децата или близка приятелка. Ще уговорят доброволеца с думи сладки, че той и само той прави най-хубавите Великденски яйца и просто се налага да го направи и в дома на Телеца. Истината е, че въобще не му пука за естетиката, важното е да има яйца.

Близнаци

За 10 минути

Близнаците са хора с множество таланти, сред които често е и художествената дарба. За тях великденското яйце е платно, върху което да развихрят въображението си. Но какво става на практика? Близнакът подхожда към боядисването с най-добри намерения. Подготвя си восък, листенца, лепенки, дори четчици и боички. 10 минути след като е започнал, вече така се е отегчил, че набързо-набързо наплесква останалите и си намира друго, по-одухотворено занимание.

Рак

Свещенодейства

Ракът се е подготвил за празника - има си и комплект агнешки дреболийки за дробсърмата, и зелен лук, и джоджен. Заръчал е и истинско агнешко от село. Две седмици преди Велики четвъртък си е купил бели яйца, понеже по Великден свършват. Още в сряда ги е извадил от хладилника да се темперират. И така, в четвъртък запрята ръкави, застила кухненската маса с вестници, надява ръкавиците за боядисване на яйца и започва да свещенодейства.

Лъв

Прави ги перфектни

Яйцата му са перфектни. Всичките му приятели във фейсбук, инстаграм и туитър ги видяха. Полегнали в миниатюрни кошнички, излъскани до блясък с олио - те са еталон за Великденски яйца. Лъвът е поръчал на приятелка от чужбина да му прати най-хубавата боя. Купил си е изкуствена трева, красив панер и/или картонени стойки от позлатена хартия. Поставил е голям поднос или панер на масата в хола, но се е погрижил да разпръсне групички от по три-четири яйца на красиви цветни петна из дома.

Дева

По традицията

Девата държи на традициите. Това се видя още миналата неделя на Цветница, когато привечер влетя в черквата да търси върбови клонки и се разстрои, че няма. В крак с традицията Девата решава че ще боядиса яйцата на спокойствие в събота. Но малко е забравила, че за съботата има още 4 неотложни и времеемки задачи. И вместо преди обед, както е по канон, Девата слага яйцата на котлона към 12,30 през нощта, след като всички у дома са си легнали.

Везни

Симетрично

Веднага ще познаете яйцата на Везните. Те са спретнати, с ясни и чисти цветове, облепени с ваденки и лепенки, излъскани, подредени. Красота! Везните са склонни да правят гирлянди от черупките - през две дупчици се издухва съдържанието на яйцето и останалата цяла черупка се боядисва и нанизва. При яйцата им няма артистичен безпорядък, състоящ се от нерегламентирани петънца, пръски или пък отпечатъци от пръстите на домакинята. Всичко е симетрично и съвършено.

Скорпион

Има два варианта

Ако не се напие или не се заиграе нещо, Скорпионът може и да си купи яйца и бои овреме - тоест, в петък през нощта или в събота сутринта към 11-12 часа. Боядисването може да настъпи, но може и да не настъпи. Ако рече да си боядиса яйцата, пак има два варианта: може да подходи с цялата си креативна енергия и до полунощ да разполага с 20 ръчно рисувани и апликирани униката. А може и набързо да ги цамбурне в боите, колкото да отбие номера.

Стрелец

В 4 нюанса черно

Стрелецът купува пет-шест вида бои: на таблетки, прахчета и листчета. Установява че яйцата му са станали бледи и безлични, а червеното де факто е бозаво-розово. Запрята ръкави и забърква адска смес от всички възможни краски. Топва отново белезникавите яйца във всякаквовидовата боя. Резултатът е: 6 тъмно масленозелени на спорадични сини петънца, 2 кафявочерни, 7 синьочерни и 4 траурно черни Великденски яйца. (Останалите 21 са се напукали при варенето.)

Козирог

Без червено

Колко яйца да купя? - пита се Козирогът. Двайсет? Какво ще ги правя толкова много! Десет? Дали ще ми стигнат? Абе, ще взема десет. Май ми е останала боя от миналата година. Дяволска работа! Червеното съм го изразходвала. Е, много важно! Кой ще забележи, че нямам червено яйце. Великденските яйца са готови, Козирогът си хваща шапката и отива да кара празниците на море в Гърция. Неизвестно защо представителите на всички други знаци го клеветят че е голям скъперник.

Водолей

Има ноухау

Водолеят боядисва яйца посредством ноухау - той знае как и дава акъл на околните. Ето неговата рецепта за украса на Великденски яйца: хваща се синът/дъщерята/съпругът. Обяснява му се какви бои да купи и как да провери още в магазина дали яйцата са здрави. Дават му/й се наставления как да не се напукат черупките при варенето, а когато се напукат, вината се хвърля върху чирака. Боядисват се и напуканите - да са повече, че иначе не останаха.

Риби

С еклектика

Малко преди Великден къщата заприлива на използвано от клошари бомбоубежище. Навсякъде е покрито с цветни хартии, картички и всякакви украси. Рибата се е изтегнала на дивана и завеяно пуши. Стопанката на този дом е решила да се спазят всички възможни традиции - и нашата, и католическата, и зороастрийската. Което значи: да скрият боядисани яйца в градината (респективно из апартамента), да нахвърлят навсякъде шоколадови зайчета, тревни гнезда и други украси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп