Как и кога да пазарувате от масовите марки за дрехи

Няколко прости трикчета, които ще ви спестят много пари

Шопингът е цяла философия, но ако знаете тайните на масовите марки за дрехи, много бързо и лесно ще откриете това, което търсите.

Неведнъж служители от тези магазини са споделяли ценни съвети, с помощта на които да пазарувате страхотни дрехи на много намалени цени. Важно е да знаете кога предстои едно намаление, как протича и какво си заслужава да купите от него.

Най-видният знак, че даден магазин ще намалява цените на дрехите си, е когато започне разместване на щендерите и прегрупиране на артикулите. Това се прави, за да се освободи повече място за намалените дрехи и да може те да са поставени на едно място в магазина. Друг особен момент е, когато стари колекции започнат да се продават на регулярни цени, за да може да се намалят в скоро време.

Повечето намаления протичат в три етапа - първи, в който цените спадат с 10 до 25%, втори, когато дрехите са намалени с 40 до 50% и трети, финален, когато магазинът се опитва да се "отърве" от всичко останало, поради което процентът стига до 75 и именно това е най-подходящото време да пазарувате, ако искате наистина добра цена.

Служителите споделят още, че по време на намаление е препоръчително да заложите на по-класическите и изчистени модели, вместо на най-актуалните тенденции, които обикновено отшумяват бързо и няма да носите дълго.

Последната препоръка е, редовно да следите както физическия магазин, така и онлайн варианта му, защото понякога се случва някоя стока да бъде намалена, ако не се продава добре или пък друга да бъде върната в продажба съвсем ненадейно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл